Educație

Elevii din Florești vor avea bursele mărite. 600 de lei, bursa de performanță!

Elevii din Florești vor primi burse mai mari, promite Bogdan Pivariu, primarul comunei.

 

 


 

Bursele ar urma să se majoreze la toate categoriile, din semestrul al doilea al anului școlar 2021-2022.


 

Astfel, bursele ar urma să ajungă la următoarele valori:


- 600 lei - bursa de performanță, față de 250 lei în semestrul I
- 300 lei - bursa de merit, față de 180 lei în semestrul I
- 250 lei - bursa de studiu, față de 140 lei în semestrul I
- 300 lei - bursa de ajutor social, față de 120 lei în semestrul I

Bogdan Pivariu a transmis că va propune consiliului local mărirea cuantumului burselor acordate de Primăria Florești.


„Educația este unul dintre aspectele pe care le susțin cu tărie, de aceea investițiile în educație, în școli, sprijinul pentru elevi, dar și pentru părinți reprezintă o prioritate pentru mine și pentru administrația comunei Florești. Astfel, vreau să știți că administrația locală își dorește și face tot posibilul de a încuraja eforturile și rezultatele elevilor din comuna noastră”, a arătat edilul.

Burse majorate la Cluj-Napoca

În ședința Consiliului local de la începutul lunii octombrie a fost aprobat un proiect de hotărâre ce prevede dublarea cuantumului burselor sociale și a celor de performanță pentru eleviii din municipiul Cluj-Napoca. Astfel, bursa de performanță a ajuns la 300 de lei pe lună, de la 150 de lei, bursele de ajutor sociale au crescut de la 100 de lei, la 200 iar bursele de studiu au ajuns la 120 de lei, crescând cu 10 lei. Burse de merit au rămas la valoare.


„Am dublat cuantumul burselor sociale și de performanță. Ziua educației aduce la Cluj-Napoca vești bune pentru elevi și pentru calitatea procesului educațional din oraș. În ședința de ieri a Consiliului local au fost aprobate atât majorarea cuantumului burselor pentru anul școlar 2021-2022 cât și numărul de burse pentru primul semestru al acestui an școlar.19.467 de elevi vor beneficia de burse în primul semestru, iar cuantumul burselor a fost majorat astfel:

- burse de performanță: de la 150 lei la 300 lei

- burse de merit: 120 lei

- burse de studiu: de la 110 la 120 lei

- burse de ajutor social: de la 100 la 200 lei

Investițiile în educație, în școli, sprijinul pentru elevi și părinți reprezintă o prioritate pentru municipalitate. În Cluj-Napoca, 20% din impozitele și taxele locale sunt reinvestite în educație: infrastructură educațională, burse școlare, transport gratuit, echipamente educaționale moderne sau autobuze școlare pentru transportul elevilor”, a transmis primarul Emil Boc.

CITEȘTE ȘI

Bursă școlară sau „extensie a alocației”?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter