Educație

FOTO. Emil Boc, mesaj pentru elevii clujeni, în prima zi de școală

Primarul Emil Boc s-a aflat luni la festivitatea de deschidere a noului an școlar la Liceul Teoretic „Avram Iancu”, unde a adresat un mesaj elevilor clujeni.

 

 


Luni a început noul an școlar, iar cu ocazia acestui eveniment, primarul Emil Boc s-a aflat la Liceul Teoretic „Avram Iancu”, alături de Marinela Marc, inspectorul școlar general al IȘJ Cluj. Edilul a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook, arătând că 20% din impozitele și taxele locale sunt investite în educație, fie că e vorba de infrastructură, burse sau transportul elevilor.

 


„Investițiile în educație, în școli, sprijinul pentru elevi și părinți a reprezentat dintotdeauna o prioritate pentru municipalitate. În Cluj-Napoca, 20% din impozitele și taxele locale sunt reinvestite în educație: infrastructură educațională, burse școlare, transport gratuit, echipamente educaționale moderne sau autobuze școlare pentru transportul elevilor.

Cluj-Napoca se poziționează ca hub european al inovării, unde tinerii în curs de formare și educare reprezintă unul dintre principalele avantaje competitive ale comunității. Creativitatea și dinamismul tinerilor, alături de șansa unei educații de cel mai înalt nivel direcționează tot acest potențial către o dezvoltare sănătoasă, către un oraș așa cum ni-l dorim: un reper european prin viața sa culturală dinamică, vibrantă, unde experimentarea, inovarea și inițiativa sunt «la ele acasă»”, a transmis primarul Clujului.


Totodată, el le-a transmis un mesaj elevilor care luni au început noul an școlar: „Vă doresc un an școlar plin de realizări, de cunoștințe și de experiențe noi și nu uitați: investiția în educație este cea mai bună investiție pentru viitorul nostru!”.

„Am avut plăcerea de a participa azi împreună cu Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca și Marinela Marc, Inspector Școlar General , la festivitatea de deschidere a noului an şcolar la Liceul Teoretic „ Avram Iancu“. Alături de elevi, profesori și părinți am împărtășit emoția, entuziasmul, speranţa de mai bine, prospeţimea atmosferei de început de toamnă. La început de drum, în anul școlar 2021-2022, doresc să le transmit elevilor multă putere de muncă, alegeri înțelepte și reușite pe măsura efortului depus, iar părinților și cadrelor didactice multă răbdare și putere de muncă în activitatea pe care o desfășoară.


De asemenea, doresc să felicit toate cadrele didactice cât și pe doamna Turcu Adina Claudia, directorul acestei unități de învățământ pentru profesionalismul de care aţi dat dovadă, pentru implicarea privind organizarea și administrarea procesului educațional. Dragi elevi, dragi profesori, vă doresc un an școlar însorit, plin de zâmbete și rezultate!”, a transmis la rândul său viceprimarul Dan Tarcea.

CITEȘTE ȘI


HAOS în traficul din Cluj-Napoca, în prima zi de școală. Aglomerație de la primele ore ale zilei. FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter