Educație

10.000 de candidați și-au creat conturi pe platforma de admitere a UBB în doar două zile

Aproape 10.000 de conturi active au fost create pe platforma de admitere a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) după doar 2 zile de la începerea perioadei de înscriere.

 

În această perioadă au fost încărcate în platformă peste 3.500 de dosare pentru admiterea la programele de studii organizate la nivel de licență, 480 de dosare pentru studiile de master, 8 dosare pentru studiile de doctorat și alte 17 dosare pentru programele de reconversie profesională organizate de UBB.


 

Dosarele încărcate de candidați sunt verificate de comisiile de admitere organizate la nivelul fiecărei facultăți și validate în cazul în care documentele incluse de candidați corespund cerințelor de admitere.


Pentru anul universitar 2021-2022, UBB scoate la concurs 5.279 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 10.670 de locuri în regim cu taxă și 2.840 de locuri pentru învățământ la distanță și cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă. 

De asemenea, absolvenții de facultate care doresc să se înscrie la master pot opta pentru unul dintre cele 3.879 de locuri la buget şi 6.332 de locuri la taxă existente la cele 147 de programe în limba română, 42 de programe în limba maghiară, 37 de specializări în limba engleză, 5 specializări în limba germană și 4 specializări în limba franceză.
Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 12 și 29 iulie 2021, iar înscrierile se vor desfășura online, prin intermediul platformei de admitere


Despre UBB

UBB este universitatea cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 440 de ani – 1581), reprezentând cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 55.000 de oameni, din 11 localități și 9 județe). De asemenea, UBB are cel mai complex profil academic din România, având trei linii oficiale de studiu – română/maghiară/germană -, alături de numeroase programe în engleză și franceză, cu un profil academic comprehensiv – de la arte și științe umaniste, la științe sociale, ale vieții și ale naturii, până la matematică, informatică, inginerie/tehnologie – și cu cea mai complexă ofertă teologică de pe continent. 

De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, fiind astăzi adesea cea mai bine poziționată în rankingurile universitare globale și pe domenii, de cinci ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. Din 2020, UBB a fost acceptată drept cea mai reprezentativă universitate din sud-estul europei în GUILD, organizația unora dintre cele mai prestigioase universități europene „world-class/research-intensive”.


CITEȘTE ȘI:

Platforma de admitere, deschisă pentru candidații la UBB

 


Încep înscrierile online la UBB! Cum poți să ajungi student la cea mai bună universitate din România

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter