Educație

3.901 de elevi din Cluj au dat proba la Limba Română a examenului de Bacalaureat. Când se afișează rezultatele?

3.901 de elevi au fost prezenți luni, 28 iunie, la prima probă a examenului de Bacalaureat, la Limba și literatura română. Află când se afișează primele rezultate.

 

 


Probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, au debutat azi, 28 iunie 2021, cu proba scrisă la Limba și literatura română (proba E.a), în 35 de centre de examen organizate la nivelul județului Cluj.

 


La această probă scrisă au fost prezenți 3.901 candidați, iar 40 de candidați nu s-au prezentat la această probă scrisă. În județul Cluj, nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă, iar un elev a fost eliminat pentru fraudă. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat. 

Subiectul și baremul de corectare pentru proba scrisă de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, azi, 28 iunie 2021, la ora 15:00.


Marți, 29 iunie 2021, se va desfășura proba scrisă obligatorie a profilului – proba E.c), urmată de proba scrisă la alegere a profilului și a specializării – proba E.d), miercuri, 30 iunie 2021. Joi, 1 iulie 2021, va avea loc proba scrisă la limba și literatura maternă – proba E.b). pentru candidații care au studiat în limba minorităților naționale.

Când se afișează rezultatele?

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie 2021 (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierul centrului de examen. 


Împreună cu contestația, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie 2021.În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice, în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.


„Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise”, a transmis IȘJ Cluj. 

CITEȘTE ȘI:

BACALAUREAT 2021. Subiectele la Limba și literatura română! Surprize pentru elevi la SUBIECTUL III

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter