Educație

Aproape 200 de elevi clujeni NU s-au prezentat la Evaluarea Națională 2021

La proba scrisă la Limba și literatura română s-au prezentat doar 3.824 de elevi, din numărul total de 4.028 de elevi înscriși.

 

 


Unii elevi clujeni nu s-au prezentat la prima probă scrisă a Evaluării Naționale 2021, mai exact 194 de absolvenți ai claselor a VIII-a nu au susținut proba scrisă.

 


Marți s-a desfășurat prima probă scrisă la Limba și literatura română, din cadrul examenului de Evaluare Națională 2021. În tot județul Cluj nu au existat situații de fraudă sau tentativă de fraudă la Evaluarea Națională, informează Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Peste 500 de elevi clujeni vor da examenul de limba maternă

Examenul de Evaluare Națională continuă joi, 24 iunie, cu proba scrisă la Matematică și vineri, 25 iunie, când elevii vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă. În Cluj, 441 de elevi vor susține proba la limba maternă maghiară, iar pentru limba maternă germane sunt înscriși 72 de elevi.


Examenele încep la ora 09:00, iar elevii vor intra la examen în intervalul 08:00-08:30 și vor respecta toate regulile impuse de autorități în contextul pandemiei: purtarea măștii de protecție, distanțarea fizică de doi metri și dezinfectarea mâinilor la intrare și ieșire.

Elevii vor avea la dispoziție 120 de minute pentru fiecare probă scrisă. Candidații trebuie să prezinte un act de identitate la intrarea în examen. Elevii vor avea voie să folosească pixuri cu cerneală albastră sau creioane pentru desen. Absolvenții clasei a VIII-a vor fi monitorizați audio-video pe toată durata examenului.


Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate publicate pe site-ul www.subiecte2021.edu.ro, marți, 22 iunie 2021, la ora 15:00.

Evaluare Națională 2021. Când se vor afișa rezultatele?

Rezultatele examenlor de la Evaluarea Naționhală 2021 vor fi publicate de 29 iunie. După contestații, rezultatele finale se vor publica pe data de 4 iulie. Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro.


Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

De asemenea, elevii care nu se vor putea prezenta la examene, din motive personale, se organizează o etapă specială, la începutul lunii iulie.

Astfel, înscrierile ar urma să se facă între 28 iunie și 2 iulie. Probele scrise se vor susține pe  5, 6, respectiv 7 iulie.

Rezultatele etapei speciale se vor afișa pe data de 9 iulie, iar după contestații, rezultatele definitive sunt programate în 12 iulie.

În cazul în care elevul a apucat să susțină o probă în prima sesiune, atunci i se va recunoaște rezultatul și va trebui să suțină doar proba de la care a lipsit.

Înscrieriile pentru liceu vor avea loc în perioada 16-22 iulie, iar repartizarea elevilor se va face pe data de 24 iulie.

Media obținută la Evaluarea Națională este un criteriu esențial pentru admiterea în învățământul liceal. Site-ul dedicat publicării rezultatelor este http://evaluare.edu.ro.

Admiterea elevilor pentru liceu se va calucla în felul următor: 80%  rezultatele evaluării naționale și 20% media generală a celor patru clase de gimnaziu.

CITEȘTE ȘI:

Evaluare Națională 2021. Modele de subiecte pentru limba română și matematică

abonare newsletter