Educație

Harta virtuală a creșelor și grădinițelor din Cluj, pentru părinții care încă nu știu unde să-și ducă preșcolarii

O hartă virtuală cu grădinițele și creșele din oraș a fost creată recent, pentru a ajuta părinții care nu găsesc ușor un loc potrivit pentru preșcolarii lor.

 

 


Pe un grup de pe Facebook, destinat mămicilor din Cluj, a fost publicată o postare în legătură cu inițiativa a două mame care au creat o hartă în ajutorul părinților, pentru alegerea unei opțiuni cât mai bune pentru preșcolarii lor.

 


Cele două inițiatoare

„Se apropie înscrierile pentru creșă și grădiniță, așa că două mămici s-au gândit să vină în ajutorul părinților cu o hartă a creșelor și grădinițelor din Cluj-Napoca, atât cele publice, cât și cele private, pentru ca aceștia să aibă în vedere cât mai multe opțiuni la înscrierea copiilor în învățământul preșcolar.

Inițiatoarele proiectului sunt Ana-Maria Seplecan și Andreea Ones, membre ale organizației non-guvernamentale JCI Cluj (Junior Chamber International).” stă scris în mesajul de pe Facebook.


Ideea de la care a început proiectul

De asemenea, s-au publicat detalii cu privire la această idee și desfășurarea acesteia pe site-ul „Dragă Mamă”, unde o prietenă a celor două inițiatoare ale proiectului a descris cum a început totul.

„Andreea (Ones) îmi povestea ce greu i s-a părut să găsească creșă pentru fetița ei. Firi proactive, ne-am gândit la soluții și ne-a venit idea să facem o hartă cu toate creșele si grădinițele de stat și private din Cluj-Napoca. Ne-am apucat de strâns date și, ulterior, de creat harta.


Chiar dacă la primul copil sunt multe dileme legate de procesul de înscriere, am incercat să venim în sprijinul părinților și să împărtășim și altora informațiile obținute despre creșe și grădinițe. Sperăm să le fie de folos!” a declarat persoana apropiată celor două inițiatoare ale proiectului.

Pe lângă harta propriu zisă a grădinițelor și creșelor din Cluj, pe site-ul menționat mai sus au fost publicate și informații care pot fi găsite în legenda hărții, dar și detalii cu privire la înscrierea la creșele sau grădinițele de stat și private. Printre aceste detalii se numără locurile unde pot fi depuse cererile de înscriere a copiilor și unde sunt afișate rezultatele, dar și datele etapelor de înscriere, la care este atașată și lista propriu-zisă a locurilor unde pot fi duși preșcolarii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter