Educație

Nu se schimbă scenariile de funcționare a școlilor. Elevii se întorc la școală fizic după vacanță

Elevii se vor întoarce la școală fizic după vacanța de Paște, iar scenariile vor rămâne la fel, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

 

 


După vacanța de Paște, elevii se vor întoarce la școală fizic pentru a-și desfășura activitățile, Președintele Românieie Klaus Iohannis a spus că școlile vor funcționa după cele trei scenarii stabilte la începutul lunii februarie, când s-a decis redeschiderea tuturor școlilor din țară. 

 


„În ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru. Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluția epidemiologică”, precizează Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă.

Iohannis: „Imunizarea este răspunsul”

Klaus Iohannis a avut joi o întâlnire cu ministrul Educației Sorin Cîmpeanu pentru a discuta teme privind sistemul educațional, precum și modalitatea de derulare și de finalizare a anului școlar 2020-2021, în condiții de siguranță.


De asemenea, președintele a specificat cât de important este ca profesorii să se vaccineze anti-COVID.

„Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învățământ va permite desfășurarea în siguranță a cursurilor, atât cadrele didactice, cât și elevii fiind, astfel, protejați împotriva infectării cu SARS-CoV-2”, se mai arată în comunicatul de presă.


S-a discutat și despre nevoia de consolidare a unor conduceri performante la nivel preuniversitar. În următoarea perioadă, Ministerul Educației va stabili metodologia pentru organizarea concursurilor pentru funcțiile de directori adjuncți.

Cele trei scenarii pentru participarea la cursuri

Scenariul verde- școlile din localitățile care au incidența sub 1 la mia de locuitori se vor redeschide fizic, iar copiii vor merge la cursuri față în față.


Scenariul galben- școlile din localitățile care au incidența de sub 3 la mia de locuitori se vor redeschide, dar nu pentru toate clasele. Mai exact, se vor întoarce în bănci copiii din ciclu primar clasele I-IV, și copiii din clasele terminale - VIII, XII, XIII, dar și copiii care sunt la grădiniță.

 Scenariul roșu- școlile din localitățile care au incidența de peste 3 la mia de locuitori se vor redeschide doar pentru copiii din ciclu primar (clasele I-IV). De asemenea, și grădinițele se vor redeschide, chiar dacă localitatea are rata de incidență ridicată.

În ce situații se vor desfășura orele în mediul online?

Vor exista cinci situații în care se vor face cursurile în mediul online:

elevii care au vulnerabilități medicale
elevii care prezintă simptome de Covid
elevii care au aparținători în familie cu vulnerabilități
profesorii cu vulnerabilități medicale
profesorii care prezintă simptome de Covid

CITEȘTE ȘI:

Școlile SE REDESCHID pe 8 februarie! Care sunt cele trei scenarii de funcționare?

 

 

 

abonare newsletter