Educație

Elevii vor fi testați pentru COVID-19 la școală. După vacanță, toți copiii se vor întoarce în bănci

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că pentru ca elevii să se poată întoarce în băncile școlii după vacanța de Paște, se ia în considerare testarea acestora, în cadrul unităților școlare. Conform ministrului, testarea va fi una non-invazivă și „ușor de acceptat pentru părinți”.

 

 


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că după vacanța de Paște, elevii din toată țara se vor întoarce la școală, cu prezență fizică. Conform ministrului, una dintre condițiile pentru ca acest lucru să fie posibil, este testarea non-invazivă a elevilor în cadrul unităților de învățământ.

 


„Primul-ministru şi-a asumat public în conferinţă de presă să spună că va susţine testarea noninvazivă despre care am discutat. (...) Care să nu necesite personal medical, care să fie uşor de acceptat pentru părinţi, care să fie chiar autoadministrabilă de către copii. (...) Regulile de protecţie respectate, vaccinare, testare şi trend descendent vor da ocazia Ministerului Educaţiei să vină cu argumente pentru deschiderea tuturor şcolilor, nu după scenariile verde, galben, roşu, ci cu prezenţă fizică”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Concursurile de directori ar putea fi amânate

Astfel, Sorin Cîmpeanu a asigurat că Ministerul Educaţiei va insista ca testele non-invazive să fie folosite în şcoli, testarea fiind deja „o promisiune”.


„Vom insista în orice fel să se pună în practică acest lucru şi sunt convins că primul-ministru atunci când a făcut această promisiune publică a avut în cap inclusiv acoperirea bugetară necesară achiziţiei acestor teste”, a mai spus ministrul.

Acesta a vorbit și despre organizarea concursurilor pentru funcţiile de directori ale școlilor, care ar trebui să aibă loc în luna august, însă dacă evoluția situației epidemiologice va fi una nefavorabilă, concursurile se vor amâna pentru toamnă.


Cîmpeanu, optimist în ceea ce privește finalizarea anului școlar

„Dacă situaţia epidemiologică nu ne va permite organizarea acestor concursuri, vom încerca să nu afectăm perioada de vacanţă a elevilor şi a cadrelor didactice, organizând aceste concursuri în luna august şi le vom organiza imediat după începerea şcolii. În oricare dintre cele două variante, le vom organiza în acest an calendaristic”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce privește finalizarea anului școlar în curs, ministrul Educației se declară optimist, considerând că „îl vom încheia şi pe acesta, mai bine decât pe cel de anul trecut”.


CITEȘTE ȘI

Ministrul Educației anunță noi modificări pentru elevi: „Vacanța se poate transforma în zile de școală cu prezență fizică”

Ultimele Stiri
abonare newsletter