Educație

UBB Cluj susține decizia de a exmatricula 45 de studenți care au fraudat mai multe examene

UBB Cluj-Napoca susține Universitatea București pentru decizia de a exmatricula cei 45 de studenți care au fraudat mai multe examene.

 

 


Facultățile de Drept din țară, printre care și cea de la Universitatea Babeș- Bolyai (UBB), susțin decizia de a exmatricula 45 de studenți „care au fraudat mai multe examene” la Universitatea din București.

 


Facultățile de profil din Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași,  Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și Universitatea de Vest din Timișoara au emis poziții prin care își exprimă „solidaritatea față de Facultatea de Drept a Universității din București în demersul acesteia de a nu tolera frauda incontestabilă”, transmite edupedu.ro.

„Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în contextul reacțiilor publice declanșate de decizia adoptată de Facultatea de Drept a Universității din București de a propune exmatricularea a 45 de studenți apreciază că se impune a transmite public următoarea poziție:


Considerăm incompatibilă cu valorile care trebuie să caracterizeze activitatea academică și o societate sănătoasă tolerarea oricăror forme de fraudă organizată a unor examene, indiferent de circumstanțele particulare în care s-au produs. A accepta o conduită care presupune participarea în cunoștință de cauză la un sistem organizat de fraudare a mai multor examene dintr-o sesiune, fie și indirect, prin aplicarea unor sancțiuni minimale, ar însemna să fim complici la degradarea morală a mediului academic, a întregului sistem juridic și, în cele din urmă, a societății în ansamblul său. În ambientul acestor dezbateri menționăm faptul că și Regulamentul de organizare și funcționare al Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai prevede, la art. 81, sancțiunea exmatriculării fără drept de înmatriculare pentru studentul care încearcă să promoveze examenul prin fraudă, precum utilizarea sau încercarea de utilizare în timpul examenului a mijloacelor de informare neautorizate de examinator.

A arăta intransigență față de astfel de comportamente, repetate, reprezintă nu doar un standard moral necesar, dar și o formă de respect față de marea majoritate a studenților care respectă standardele academice și depun eforturi mari pentru promovarea onestă a examenelor, multe dintre ele foarte dificile. Conducerea Facultății de Drept din Cluj-Napoca își exprimă solidaritatea cu colegii de la Facultatea de Drept din București nevoiți să adopte o astfel de decizie dificilă”, arată comunicatul UBB Cluj-Napoca. 


CITEȘTE ȘI:

Ce se va întâmpla cu noul an universitar? Rectorul UBB: „varianta hibridă este cea pe care vom merge”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter