Educație

Ministrul Educației consideră că elevii au nevoie de educație sexuală

Ministrul Educației consideră că educația sexuală ar trebui introdusă ca materie obligatorie în școli. Momentan există opționale pentru astfel de informații, doar că nu ajung la un număr mare de elevi.

 

 


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu spune că elevii au nevoie de educație sexuală în școli. De asemenea, ministrul spune că informațiile necesare se regăsesc în disciplina opțională Educație pentru sănătate, însă nu participă un număr mare de elevi.

 


„Cu siguranţă este nevoie de educaţie sexuală, există şi în acest moment în cadrul disciplinei Educaţie pentru sănătate care este însă o disciplină opţională, urmată de un număr relativ redus de elevi”, a declarat ministrul Educației pentru Digi24.

Sorin Cîmpeanu a mai spus și că educația sexuală în școli a fost cuprinsă în planurile-cadru pentru licee, care stabilesc ce materii se predau și numărul de ore pentru fiecare materie în parte.


„Este vorba de curriculum, este vorba de planurile cadru de liceu. Ştiţi foarte bine că au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru întregul învăţământ liceal. În urma consultării publice au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că este bine să analizăm în amănunt, în ansamblu, planurile cadru, adică lista de discipline şi numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv disciplina despre care vorbiţi şi în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăţi, să avem planuri cadru adaptate cerinţelor societăţii, cerinţelor angajatorilor şi, bineînţeles, adecvate secolului XXI”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI:


Educația sexuală nu se face în școli, dar copiii primesc „sfaturi“ de la preoți! ÎPS Teodosie combate „păcatul masturbării“ cu 100 de mătănii.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter