Educație

Studenții nu vor mai avea gratuitate pe tren! Cîțu: „Toate țările mai dezvoltate nu oferă gratuitate”

Studenții nu vor mai avea gratuitate pe tren, a anunțat premierul României. Ei vor beneficia de 50% reducere la biletele de tren.

 

 


Studenții nu vor mai avea gratuitate pe tren, ci vor avea parte de o reducere de 50%, a anunțat premierul României Florin Cîțu.

 


„Se modifică și se revine la 50%. Eu nu văd un capăt de țară și dau exemple alte țări din Europa. În Austria studenții au 60% reducere, Belgia – 50% reducere, Cehia – 75%, în Croația reducerea e de 50%, în Estonia de 30%, în Franța de 50%. În Grecia nu există reduceri generale. România era țara care era în afara sistemului. Toate celelate țări mai dezolvate nu oferă gratuitate”, a declarat Florin Cîțu.

Studenții nu vor mai avea gratuitate pe tren!

Premierul a anunțat că prin această ordonanță, peste 3 miliarde de lei vor rămâne în sectorul privat, iar acest lucru reprezintă un beneficiu pentru economie.


Fostul premier al României, Ludovic Orban a clarificat situația, și a spus că studenții vor avea gratuit transportul pe ruta dintre localitatea de domiciliu şi cea în care îşi efectuează studiile.

„Am văzut că a fost prezentată şi informaţia pe care am furnizat-o referitoare la gratuitatea pentru călătoriile studenţilor într-un mod care nu este conform cu ceea ce am discutat noi. Se va menţine gratuitate pentru studenţi, dar pe ruta dintre localitatea de domiciliu şi localitatea unde îşi fac studiile”, a declarat liderul PNL, potrivit mediafax.


Amintim că în anul 2017, Guvernul a decis ca studenții înscriși la studii cu frecvență de licență, master și doctorat să aibă gratuitate la transportul feroviar intern tot anul, la toate categoriile de trenuri, la clasa a II-a. Până în 2017, studenții aveau o reducere de 50% pe tren, pe baza unor cupoane speciale și a legitimație de student.

CITEȘTE ȘI:


Vor mai avea studenții gratuitate la biletele de tren? Orban: „Există această propunere”

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter