Educație

Formularul prin care părinții își dau acordul pentru testarea elevilor de COVID-19

Părinții trebuie să completeze un formular de exprimare a consimțământului pnetru testarea elevilor de COVID-19, dacă au simptome specifice.

 

 


Părinții pot opta pentru a fi prezenți în momentul testării copilului (doar în prezenţa părintelui/tutorelui legal), dar și de a fi absenți (în absenţa părintelui/tutorelui legal, la recomandarea personalului medical).

 


În formular, părinții trebuie să își dea acordul pentru testarea elevilor de COVID-19 în felul următor: „Îmi exprim consimţământul pentru testarea antigen rapidă a copilului meu de către personalul medical, în condiţiile în care prezintă simptome sugestive COVID-19 sau a fost în contact cu o persoană confirmată pozitiv COVID-19.”

Formularul a fost modificat în ultimă oră, duminică seara, 7 februarie, înaintea deschiderii școlii după o dispută referitoare la acest document. Nu au fost efectuate modificări majore. A fost adăugată următorul text de prelucrare a datelor:


„Declar prin prezenta că sunt de acord cu utilizarea și prelucrarea datelor mele cu caracter personal de către cabinetul medical din cadrul unității de învățământ preuniversitar …………………………….. , inclusiv pentru transmiterea datelor la Direcția de Sănătate Publică/Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, rezultate din prezentul consimțământ depus voluntar la unitatea de învățământ.”

Formularul poate fi descărcat aici.


Elevii au de respectat și o serie de măsuri, cât mai stricte, odată cu începerea școlii în format tradițional. Masca este obligatorie, iar profesorii trebuie să-i supravegheze cât mai atent pe copii.

CITEȘTE ȘI:


Se redeschid școlile după 3 luni de cursuri online! Toții elevii din 129 de școli din Cluj se reîntorc în bănci AZI

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter