Educație

Un sportiv aleargă 620 km, din Cluj până la Constanța, pentru a ajuta 100 de copii cu cancer să învețe

Vlad Pop, sportiv clujean, va alerga 620 km pe traseul Cluj - Constanța pentru a ajuta 100 de copii diagnosticați cu cancer să aibă parte de educație și condiții de viață cât mai bune.


 

 


Atletul clujean, Vlad Pop, va alerga 620 de km, cu gândul la 100 de copii diagnosticați cu cancer. Proiectul MagicEDU, prin care copiii bolnavi din țară vor beneficia de burse școlare lunare în valoare de 500 de lei, adunate prin donații, a fost demarat de Asociația Magic.

 


Ultra-maratonul Cluj - Constanța, prin Sighișoara, Brașov și MagicHome București, va avea startul pe data de 1 martie 2021. Prin acesta, Vlad, împreună cu alți trei sportivi (Alex, Anca și Cristi) vor alerga pentru a le aduce un viitor mai bun copiilor bolnavi din țară.

Robert, băiatul care a folosit bursa pentru binele familiei sale

Robert este un băiat care a fost diagnosticat cu cancer la vârsta de 14 ani și locuiește alături de mama sa și trei frați într-un sat din România. El a primit un diagnostic oncologic, adică tumoră cerebrală – meduloblastom.


În prezent, Robert are 17 ani, iar cu ajutorul donațiilor a reușit să treacă peste mai multe obstacole și chiar să ajute situația financiară a familiei. În cei trei ani de zile de la primirea diagnosticului, tânărul a trebuit să înfrunte momente dificile chiar și pentru un adult. A trecut prin operații pe creier, cure de radioterapie și chiar chimioterapie. Cu toate acestea, a rămas mereu un băiat curajos: „Când îi era cumplit de greu, zâmbea pentru mama lui, pentru a-i răsplăti dragostea și a-i alunga spaimele”, explică Vlad Pop.

Din luna ianuarie 2020, Robert a devenit beneficiar al bursei educaționale MagicEDU, în valoare de 500 de lei, acordați în fiecare lună. De-a lungul timpului, băiatul a muncit enorm de mult pentru a-și putea continua studiile, dar și pentru a-și ajuta familia să treacă peste moemente grele, în special din punct de vedere financiar.
 
Chiar dacă este un copil care nu a trebuit să gestioneze banii până în acel punct, a reușit să îi investească atât în educația proprie, cât și în cea a fraților săi mai mici. Prin bursa primită a acoperit și nevoile financiare ale familiei. „A făcut abonament la internet și a mai cumpărat un telefon, pentru ca toți frații lui să aibă access la orele online, a cumpărat un cal pentru a munci cu el cu ziua și a asigura astfel o sursă de venit pentru familia lui, a făcut o listă cu planuri pentru un viitor mai bun pentru toți ai lui”, explicat atletul.


Andrei își strânge bani pentru facultate

Un alt beneficiar al bursei este Andrei, un tânăr de 19 ani diagnosticat cu cancer încă din copilărie. În prezent, Andrei este student la o facultate din Brașov. Având în vedere că ambii prătinți au rămas șomeri în pandemie, tânărul își strânge bani pentru studii: „Având în vedere că părinții mei sunt în șomaj, nu ne-a fost ușor, dar am încercat și am reușit să salvez cât mai mult din bursa Magic, pentru momentul în care voi începe facultatea”, a povestit Andrei.

Studentul își dorește ca în câțiva ani să devină profesor sau traducător, lucru care va deveni posibil și datorită donațiilor făcute pentru MagicEDU.


Acest caz este altul pentru care Vlad Pop aleargă sute de km, pentru a sprijini copiii bolnavi din România, a căror familie au o situație financiară precară.

„Am ajuns la concluzia că doar rămânând în România putem schimba lucrurile. Noi, tinerii, avem o voce, putem să fim de folos și să fim o inspirație. Frica este unul dintre cele mai mari obstacole pe care trebuie să le depășim, dacă dorim să ne atingem obiectivele. Teama de ceea ce poate să se întâmple sau să nu se întâmple, teama de eșec sau chiar teama de ceea ce vor crede alții dacă lucrurile nu funcționează așa cum ne așteptăm. Crede în tine și în visele tale. Continuă să stai în adevăr, chiar dacă te sperie. Iubirea învinge frica”, a mai explicat Vlad Pop.

„Investind în copii, investim în generația care va schimba România”

Vlad Pop aleargă sute de kilometri pentru a face cunoscută cauza copiilor bolnavi din România și pentru a le susține educația. Prin donațiile făcute către aceste caz, 100 de copii din România diagnosticați cu cancer vor putea beneficia de condiții mult mai bune și un ajutor financiar imens, care îi va determina să nu abandoneze școala și să-și urmeze visele, prin primirea unei burse lunare de 500 de lei.

A mai rămas o lună până la startul cursei care va avea loc pe 1 martie, la ora 08:00, de la Casa Radio Cluj. Obiectivul acestei curse este de a strânge suma de 600.000 de lei. În mesajul de pe pagina de donații, reprezentanții MagicEDU a susținut că „investind în copii, în sănătatea și în educația lor, investim în generația care va schimba România.”

Dacă vrei să-i ajuți pe acești copii să învețe, poți să donezi în felul următor:

Companiile pot dona o parte din suma de 600.000 lei necesară pentru MagicEDU, prin redirecționarea celor 20% din impozitul pe profit.

Toți ceilalți pot ajuta donând 2 euro, prin SMS 8844, mesaj BURSA, sau pe Galantom la: https://magicamp.galantom.ro/fundraising_pages/view?id=14565

abonare newsletter