Educație

Vești bune! Grădinițele vor rămâne deschise chiar și în scenariul ROȘU

Grădinițele de stat din România se vor deschide și vor funcționa indiferent de scenariul în care se va afla țara noastră.

 

 


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a spus că grădinițele vor rămâne deschise, indiferent de scenariul în care se va afla România. Prin urmare, restricțiile cu privire la grădinițele de stat vor dispărea.

 


„Am înţeles şi modul în care s-a transformat partea de şcoală, în parte de after-school. S-a făcut de fapt acelaşi lucru. Înţeleg foarte bine şi greutatea lucrului educatorilor în grădinţe. Eu, ca profesor universitar am spus tot timpul că apreciez ceea ce alţii fac şi eu aş putea face mai greu, sau nu aş putea face deloc. Sunt de acord că e mult mai greu de multe ori să fii educator, decât să fii profesor universitar.

Și în scenariul vede, şi în cel galben şi în cel roşu, grădinţele rămân dechise, pentru că cel mai greu este să lucrezi cu elevii de clasele I-IV şi în grădinţă. Nu spun că este uşor să lucrezi în gimnaziu, liceu sau în universitar online, dar în grădinţie şi în clasele I-IV este cel mai greu de imaginat, cum ai putea fi eficient, să îl înveţi pe un copil să facă litere online”, a declarat ministrul Educației, la un post de televiziune.


Grădinițele din România se vor deschide!

În timp ce grădinițele de stat au fost închise din cauza virusului, cele private au funcționat pe tipul after-school. De asemenea, s-a demonstrate că accesul fizic al copiilor în grădinițe nu a înrăutățit situația epidemiologică din țară.

„Tocmai de aceasta, în toate scenariile, propunerea este să fie deschise cu prezenţa fizică în grădinţe. 


Decizia a fost la început descentralizată, apoi centralizată, apoi din nou descentralizată. Nu sunt deloc sigur că a fost o măsură rea. Dimpotrivă, eu cred că măsurile adoptate până acum au fost cele bune. 

Să ne învăţăm noi, cei din Parlament şi cei din Guven să facem legi mai clare care să nu permită grad ridicat de inechitate'',  spus Sorin Cîmpeanu.


CITEȘTE ȘI:

Ministrul Educației: „Interesul pentru deschiderea şcolilor se păstrează, dar vom face o evaluare epidemiologică”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter