Educație

Școlile se deschid în 8 februarie! Elevii vor fi la cursuri, în timp ce clujenii vor fi vaccinați în sălile de sport

Elevii vor reveni în bănci pe data de 8 februarie, chiar și în școlile care reprezintă centre de vaccinare din Cluj, dacă situația nu se agravează. Școala și procesul de vaccinare se vor desfășura concomitent.


 

Klaus Iohannis a anunțat după ședința cu Florin Cîțu, prim ministrul României, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației și Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, că majoritatea școlilor din țară se vor deschide, cu elevii în bănci, de 8 februarie dacă nu intervine nimic.


 

„Am vorbit dacă să deschidem sau nu şcolile pentru învăţământul faţă în faţă şi pot să vă comunic că am ajuns în unanimitate la o concluzie extrem de importantă. Începând din semestrul II, după vacanţa de o săptămână care urmează, din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide, asta, evident, în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluţiile în ultimele săptămâni. Asta însemnând că majoritatea şcolilor se redeschid și elevii revin la şcoală”, a explicat Iohannis.


Astfel, în localitățile din scenariul verde toți copiii vor putea merge la școală în format fizic, în scenariul galben elevii din clasele primare, clasele a VIII-a și a XII-a și copiii de la grădinițe vor participa la ore în format fizic, iar în localitățile din scenariul roșu vor rămâne acasă elevii din clasele de gimnaziu și liceu, iar copiii de la grădiniță și din clasele I-IV vor merge la școală fizic.

Subprefectul Clujului, Irina Munteanu, a explicat cum se vor întoarce elevii la școală, dacă acest lucru va fi posibil, după ce a fost întrebată dacă cei mici vor fi vaccinați odată cu persoanele programate atunci:


„În această situație se vor crea culoare separate de acces către sălile de sport, intrări separate delimitate, aspect care a fost discutat înca de la inceput cu UAT-urile care au optat pentru această variantă.”

Așadar, în cursurile școlare și procesul de vaccinare vor fi desfășurate concomitent.


CITEȘTE ȘI:

Școlile s-ar putea redeschide în 8 februarie. În ce condiții?

 


„Haos” în sistemul de învățământ! Școală online, ore sâmbăta, directori scoși din funcție? Autoritățile nu oferă răspunsuri concrete.

 

abonare newsletter