Educație

Programul școlar ar putea începe cu 45 de minute de sport. „Prima oră: gimnastică și nutriție, după aceea suntem fresh”

Noul ministru al Tineretului și Sportului vrea să introducă 45 de minute de sport, în fiecare zi, înaintea începerii cursurilor. Carol Eduard Novak spune că „fiecare copil trebuie să știe să înoate și să patineze”.

 

 


Noul ministru al Tineretului și Sportului și singurul campion paralimpic al României, Carol Eduard Novak are planuri mari pentru programul școlar din școlile române.

 


Novak a discutat la Digi24 despre o o formulă pentru educația fizică din școli. Copiii ar trebui să înceapă școala în fiecare zi cu 45 de minute de mișcare și nutriție.

„Îmi doresc ca fiecare copil să știe să înoate, să patineze. Minim. Și trebuie implicat sistemul educațional în sport. Haide să găsim altă formulă de educație fizică, 45 de minute de stretching plus nutriție. Eu aș pune prima oră să începem de aici, prima oră în fiecare zi 45 de minute de gimnastică și nutriție, dupa aceea suntem fresh, putem să începem să învățăm”, a spus ministrul Sportului.


Un exemplu oferit de ministru a fost cel al unui fost primar din Miercurea Ciuc care avea ca obiectiv ca toți copiii să meargă în fiecare săptămână la înot și patinaj.

Ora de educație fizică, desfășurată acasă și înregistrată cu telefonul mobil

Ministrul Tineretului și Sportului a judecat modul în care unii profesori de educație fizică le spun elevilor să facă sărituri și diverse exerciții specifice sălilor de sport și să se înregistreze ca dovadă că le-au făcut.


Novak a spus că notarea prin acest mod este „nepotrivită”, iar niște exerciții simple de gimnastică erau mult mai bune.

„Nu are sens. Sărituri? Pentru ce? Poți să faci altceva. Soțiile noastre se uită la gimnastică pe YouTube, poate să facă abdomene sau orice, simplu, simplu, numai ca să învățăm să ne mișcăm, aceasta este prima fază. După aceea, putem să trecem la altă fază. Să învățăm să ne mișcăm periodic. Acu, lumea virtuală ne fură”, a explicat Eduard Novak.


CITEȘTE ȘI:

Vacanța de iarnă 2020-2021. Elevii vor avea vacanță trei săptămâni!

 

Prima stație sport de autobuz inteligentă din România se află la Cluj!

 

abonare newsletter