Educație

Fără acces la EDUCAȚIE! Aproape 400.000 de elevi din România nu au acces la școala online.

Sute de mii de elevi nu au avut acces la școala online de la începutul anului, deoarece în comunitățile în care trăiesc nu există rețea de internet.

 

 


Aproximativ 400.000 de elevi din 3 milioane nu au avut acces la internet sau la școala online, a precizat subsecretarul de stat în Ministerul Educației, Jean Badea.

 


El a specificat că este vorba despre comunități în care nu există internet tras. Declarațiile au fost oferite în conferința de lansare a strategiei de digitalizare a educației.

„Unii dintre acești 400.000 au un telefon, dar nu beneficiază de internet. Sper că în doi ani vom avea internet în toate comunitățile“, a continuat Badea.


Subsecretarul de stat din Minsterul Educației și Cercetării a vorbit despre implementarea unor vouchere pentru internet.

„Există la acest moment în implementare la Ministerul Comunicațiilor serviciul universal, serviciu de poștă astfel încât fiecare cetățean din țara asta să poata trimite. Discuțiile avute cu ANCOM este (sic!) ca acest serviciu să se extindă și pe partea de internet și pentru comunitățile defavorizate să se poată, printr-un program social, acorda vouchere pentru internet, adică un voucher în valoarea abonamentului la internet. Dacă un elev nu își permite abonamentul la internet, statul să îi dea un voucher”, a precizat Badea.


Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței de lansare în dezbatere publică a strategiei pentru digitalizarea educației din România.

CITEȘTE ȘI:


UNICEF trage un semnal de alarmă! 320 de milioane de copii nu au acces la școala online

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter