Educație

Noi reguli pentru școala online. Elevii care stau la ore fără camera video pornită vor fi considerați absenți

Noi reguli pentru școala online. Elevii sunt obligați să își pornească camerele video în timpul orelor online, pentru a se lua în considerare prezența.

 

 


Noi reguli pentru școala online. Elevii care stau la ore fără camera pornită vor fi considerați absenți. Doar în cazul în care elevul este interactiv și răspunde solicitărilor făcute de professor, atunci prezența elevului la  curs se va lua în considerare, potrivit unui ordin de ministru semnat pe data de 16 decembrie.

 


Elevii sunt obligați să pornească camerele video în timpul evaluărilor

Situația se schimbă în cazul evaluărilor, elevii fiind obligați să își pornească camerele video și microfoanele. Modificările se vor aplica din prima zi de după vacanță, mai exact pe data de 11 decembrie.

Ordinul de ministru nr 6.200/16.12.2020 aduce adăugări la una dintre obligațiile deja existente ale elevilor din OMEC 5.545/2020, cel care prevede regulile în predarea online din acest an școlar.


Inițial articolul prevedea doar participarea la orele online, iar pornirea sistemelor video-audio nu erau incluse.

„Elevii au obligația de a participa la activitățile desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului; în caz contrar, elevul este considerat absent și se consemnează absența în catalog, cu excepția situațiilor justificate”, arată forma inițială a articolului.


Acum elevii trebuie să își pornească camerele pentru a fi considerați prezenți, iar cum s-a specificat și la începutul articolului, elevii care nu ăși pornesc camera, dar sunt interactive la oră, vor fi considerați prezenți.

„Elevii au obligația de a participa la activitățile desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului; în caz contrar, elevul este considerat absent și se consemnează absența în catalog. Absența poate fi motivată, în cazul justificate, în baza unei cereri scrise a elevului major/a părintelui/a tutorelui legal instituit.


În situația în care elevul răspunde cerințelor cadrului didactic, indiferent dacă are sau nu în funcțiune sistemul audio-video, nu i se poate consemna absența la ora de curs. Și, excepție fac orele destinate exclusiv de valori elevilor, la care aceștia trebuie să fie conectați audio-video.”, arată ordinal de ministru.

Absențele pot fi motivate printr-o cerere

Prin urmare, dacă elevii stau la ore fără camera video pornită și nu “răspunde cerințelor cadrului didactic, poate fi considerat absent, dacă răspunde, nu poate fi considerat absent la ora de curs.

Prin urmare, elevii care stau la oră cu camera video închisă și nu răspund la cerințele profesorului, vor fi considerați absenți.

De asemenea, elevii își vor putea motiva absențele printr-o cerere făcută de elev, în cazul în care este major, sau de către părintele tutore dacă este minor. Cererea trebuie să conțină justificarea absenței.

„Absența poate fi motivată, în cazul justificate, în baza unei cereri scrise a elevului major/a părintelui/a tutorelui legal instituit.”

CITEȘTE ȘI:

Predarea online are propriile reguli: elevii primesc absențe dacă nu participă la cursuri

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter