Educație

Odată cu vacanța de iarnă, vin și tabletele. Peste 6.000 de elevi din Cluj vor primi tablete

Inspectoratul Școlar Județean Cluj va distribui 4.723 de tablete mai multor unități de învățământ preuniversitar. În zilele următoare, se vor adăuga și 1.890 de tablete, care sunt achiziționate de ISJ Cluj.

 

 


Tabletele au ajuns ieri, 8 decembrie de la Ministerul Educației prin programul „Școala de acasă”, și vor fi distribuite elevilor care nu dispun, în acest moment, de niciun echipament  digital care să le faciliteze conectarea la activitățile educaționale online, respectiv acelor elevi care, deși dețin dispozitive pentru conectare, acestea sunt partajate cu alți frați sau membri ai familiei.

 


Majoritatea tabletelor vor ajunge în mediul rural

„Cele 4.723 de tablete achiziționate de MEC vor ajunge la elevi din 36 de școli, majoritatea din mediul rural, dar și din Gherla, Dej, Huedin, Câmpia Turzii, facilitând accesul elevilor la activități de învățare online. La acestea, se vor adăuga, în zilele următoare, alte 1.890 de tablete achiziționate de ISJ Cluj, din sume alocate de MEC, demers complementar celorlalte inițiative și eforturi de cuprindere a tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, pe una dintre liniile de finanțare, în vederea accesării resurselor și a echipamentelor digitale necesare învățării online, în funcție de nevoile specifice identificate la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar, mai ales din zona rurală a județului Cluj” a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

90% dintre elevii din Cluj dețin tablete

De asemenea, autoritățile locale din Cluj și unitățile de învățământ au depus proiecte pentru achiziționarea de echipamente IT, din fonduri europene, care sunt necesare în această perioadă pentru desfășurarea activității didactice, dar și pentru creșeterea numărului de elevi cu acces la infrastructura educațională digitală de calitate.


În județul Cluj învață învață 99.750 de elevi, iar peste 90%  dintre ei dețin echipamente digitale de conectare la platformele educaționale.

CITEȘTE ȘI:


UNICEF trage un semnal de alarmă! 320 de milioane de copii nu au acces la școala online

Școala online se PRELUNGEȘTE până la vacanța de iarnă

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter