Educație

După ce scenarii funcționează școlile din Cluj? Peste 90 de școli în scenariul 2

Dinamica scenariile de funcționare a unităților de învățământ este influențată de evoluția epidemiei de coronavirus, dar și de resurse și infrastructură. Peste 90 de școli din județ participă la cursuri prin rotație.

După ce scenarii funcționează școlile din Cluj? Peste 90 de școli în scenariul 2 După ce scenarii funcționează școlile din Cluj? Peste 90 de școli în scenariul 2

 

 


Inspectoratul Școlar Județean Cluj a actualizat situația scenariilor unităților de învățământ de la nivelul județului Cluj, în conformitate cu modificările recente din cauza numărului de cazuri pozitive depistate în mai multe unități de învățământ din județ și din municipiu.

 


Astfel, 318 școli funcționează după scenariul 1 – participare zilnică, față în față, a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Alte 97 de școli vor funcționa după scenariul 2, care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a opta și a douăsprezecea, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea prin rotație – una sau două săptămâni -  a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.


În scenariul 3, adică participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități online, se află 8 unități de învățământ.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Cluj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.


Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/ instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi, din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, a transmis ISJ Cluj.

CITEȘTE ȘI:


Un LICEU din Cluj-Napoca se închide de mâine! Mai mulți elevi, depistați pozitiv la COVID-19

 

 

Cât timp va rămâne închis Colegiul Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca?

 

 

 

abonare newsletter