Educație

STUDIU. Părinții vor școala față în față. Care sunt motivele lor?

Peste jumătate dintre părinții elevilor români doresc revenirea la cursurile normale, față în față, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

STUDIU. Părinții vor școala față în față. Care sunt motivele lor? STUDIU. Părinții vor școala față în față. Care sunt motivele lor?

 

 


Studiul „Back to School Post-Covid” a fost aplicat pe un eșantion de 1.067 de respondenți, mai exact părinți ai elevilor din învățământul pre-universitar, care au cel puțin un copil înregistrat în sistemul educațional din România în anul școlar 2020-2021, pentru a afla care sunt așteptările și temerile lor referitoare la modul de desfășurare a noului an școlar.

 


Părinții vor școala față în față

Majoritatea părinților participanți la studiu (55%) au declarat că își doresc scenariul cursurilor față în față și că preferă revenirea fizică a elevilor în clase, din 14 septembrie. Această preferință se află printre părinții elevilor preșcolari și de liceu.

Cu toate că se dovedesc precauți în fața acestui scenariu, ei consideră că este cel mai adecvat mod de desfășurare al activităților școlare.


Unul dintre motivele pentru care părinții își doresc prezența fizică a copiilor la școală, este neatenția elevilor față de regulile de distanțare fizică și de igienă, dar și din cauza posibilității ca unii părinți să-și trimită copiii la școală, chiar dacă aceștia prezintă simptome de Covid-19.

Unii părinți preferă scenariul hibrid

31% dintre respondenții studiului au spus că preferă varianta mixtă, în care copiii vor alterna învățarea online cu școala tradițională. Aceștia sunt părinții ciclului gimnazial și liceal, în special cei care locuiesc în orașele mari ale țării.


Această categorie de părinți consideră că varianta mixtă este cea mai potrivită, în comparație cu varianta față în față.

Motivele pentru care părinții sunt reticenți la desfășurarea cursurilor exclusiv online sunt lipsa socializării (65%), timpul prelungit în fața calculatorului (58%), precum și dificultatea asimilării informațiilor predate în cadrul cursurilor online (62%), lipsa concentrării copiilor (54%) și lipsa unui program clar și o rutină bine stabilită de învățare (52%).


Există părinți care îți doresc varianta exclusiv online

Totuși, sunt și părinți care își doresc varianta exclusiv online de desfășurare a activităților școlare. Astfel, 14% dintre părinții respondenți, în special părinții elevilor de gimnaziu și din clasele mici, deși consideră că nu este o variantă adecvată, tind să accepte mai ușor această formă de desfășurare, comparativ cu părinții elevilor de liceu.

CITEȘTE ȘI:


Fostul ministru al Educației: În toamnă ne vom confrunta cu două pandemii: pandemia de frică și pandemia coronavirusului

 

Cluj este pregătit pentru 14 septembrie. Ce spune Boc?

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter