Educație

Rezultatele vor fi anonimizate și la BAC. Care este procedura

Rezultatele pe care le vor obține absolvenții de liceu la Bacalaureat 2020 vor fi anonimizate, pe modelul notelor înlocuite prin codul unic al candidatului de la Evaluarea Națională.

Rezultatele vor fi anonimizate și la BAC. Care este procedura Rezultatele vor fi anonimizate și la BAC. Care este procedura

Anonimizarea rezultatelor a fost introdusă în premieră chiar în timpul probelor de Evaluare Națională, ca urmare a unei solicitări din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, susține Ministerul Educației. Anonimizarea este, astfel, valabilă atât pentru Bacalaureat, cât și pentru Evaluarea Națională, potrivit Edupedu.ro.

Ministerul Educației a precizat că „numele și prenumele candidaților la examenele naționale vor fi publicate în format anonimizat”.


Care este procedura pentru aflarea rezultatelor

Fiecare candidat la examen va primi un cod unic – Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul județului) – pe care fiecare elev va trebui să îl identifice la afișarea rezultatelor pentru a-și vedea notele, în dreptul lui. Rezultatele vor fi astfel afișate atât la avizierele liceelor, cât și pe platforma Ministerului Educației.

Potrivit calendarului de Bacalaureat 2020, examenele încep luni, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Primele rezultate de la BAC 2020 vor fi publicate pe 30 iunie.


CITEȘTE ȘI

Elevii nu își vor verifica notele la avizierul școlii. Vor primi un cod unic pentru a-și vedea rezultatele

 

abonare newsletter