Educație

Creșele din Cluj-Napoca se deschid joi, grădinițele abia săptămâna viitoare

Primarul Emil Boc a anunțat că, începând de joi, părinții din Cluj-Napoca vor putea să își ducă copiii la creșă, iar cei a căror copii sunt înscriși la grădiniță vor trebuie să aștepte până săptămâna viitoare.

Copil la grădiniță / Foto: pexels.com Copil la grădiniță / Foto: pexels.com

Redeschiderea creșelor și a grădinițelor este un eveniment așteptat de părinți, mai ales de cei care nu au cu cine să își lase copiii, acum că nu mai primesc bani de la angajatori în perioada în care stau cu cei mici acasă.

Creșele se redeschide joi, grădinițele săptămâna viitoare

În decursul zilei de marți, primarul Emil Boc a făcut anunțul mult așteptat.


„Am luat decizia de deschidere a creșelor începând de joi în Cluj-Napoca. Suntem, cred, primul oraș care deschide creșele. Luni, când a apărut ordinul, am avut mai mult de jumătate din pași făcuți pentru deschiderea creșelor. Știu că la Cluj-Napoca este o presiune extrem de constantă și de consistentă pe acest subiect. De luni vor fi deschise și grădinițele. Am discutat cu doamna inspector școlar Marinela Marc și se fac toate eforturile ca de luni să fie deschise grădinițele”, a declarat Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:


Cum se pregătește Clujul pentru deschiderea creșelor și grădinițelor?

Pentru copiii care nu au prins locuri la creșele de stat, Primăria va aloca și în acest ani bani pentru plata bonelor. Însă, pentru a intra în posesia acestor bani, trebuie îndeplinite anumite condiții.

CITEȘTE ȘI:


 Primăria va da și în acest an bani pentru plata bonelor. Află care sunt condițiile

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter