Educație

Cum se pregătește Clujul pentru deschiderea creșelor și grădinițelor?

Creșele și grădinițele ar trebui să se deschidă începând din data de 15 iunie. La Cluj s-au luat măsuri pentru ca cei mici să fie în siguranță.

Gradinișă, creșă Cluj Gradinișă, creșă Cluj

Guvernul analizează posibilitatea deschiderii creşelor, grădiniţelor şi a after school-urilor private, în anumite condiţii stricte, după data de 15 iunie, dacă evoluţia epidemiei de coronavirus va permite acest lucru.

CITEȘTE ȘI:


Grădinițele și creșele s-ar putea redeschide. Copiii vor fi obligați să se joace la distanța unul de altul

Sunt presiuni mari pentru luarea unei astfel de decizii, în special din cauza situaţiei în care se vor afla mulți părinţi, imediat după ce copiii intră în vacanţa de vară, pe 12 iunie. 

Creșele din Cluj-Napoca vor fi deschise în trei zile

Primarul a anunțat că îndată ce se va declara oficial că grădinițele și creșele pot fi deschise, în maxim 72 de ore acestea vor putea primi copiii din Cluj-Napoca.


„Ne pregătim să deschidem creșele și grădinițele, ceea ce este o veste foarte bună. Eu am discutat cu doamna director ca în trei zile de la momentul în care se anunță oficial că se pot relua creșele să refacă circuitele, să meargă în interior cu tot ceea ce înseamnă măsurile de igienizare, să refacă comenzile pentru masă, să fie furnizorii contactați, astfel încât noi să fim pregătiți. Este mare așteptare în rândul clujenilor și cunosc această problemă. Vom deschide creșele din municipiu cu toate măsurile necesare și aici mă refer la asigurarea elementelor care țin de dezinfectare și igienă elementară, la asigurarea triajului copiiilor la intrare, la circuite separate pentru personal și părinți, la asigurarea distanței de 4,5 metri pătrați pentru copil, adică este o așteptare în acest sens, este extrem de binevenită această măsură”, a spus Emil Boc.

Mulți părinți din Cluj-Napoca sunt nerăbdători ca cei mici să se întoarcă la grădiniță.


„Există o cerere constantă din partea părinților pentru creșe și grădinițe pentru a fi redeschise în condițiile de siguranță și responsabilitate”, a adăugat Boc.

CITEȘTE ȘI:


Veste bună pentru părinți! Din toamnă o nouă creșă va fi deschisă pentru copiii din Cluj-Napoca

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter