Educație

EVALUAREA NAȚIONALĂ. Ce se întâmplă cu elevii care au temperatura peste 37,3 grade

Evaluarea Națională începe luni, 15 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

EVALUAREA NAȚIONALĂ. Ce se întâmplă cu elevii care au temperatură peste 37,3 grade EVALUAREA NAȚIONALĂ. Ce se întâmplă cu elevii care au temperatură peste 37,3 grade

În cazul în care un elev care se prezintă la Evaluării Naționale are temperatura corporală mai mare de 37,3 grade Celsius, acesta va fi îndrumat către medicul de familie, i se va anunța familia și va fi lăsat să plece acasă, urmând să susțină examenul în a doua etapă a examinării, în 29 iunie. Ministrul Educației, Monica Anisie, a recomandat însă repetarea procedurii dacă un copil are la prima măsurătoare o temperatură peste 37,3 grade.

„Pentru acei copii care au temperatura corporală peste 37,3 recomand cadrelor medicale să repete succesiv de trei ori acel procedeu de luare a temperaturii și în același timp să lase un termen de 2 - 5 minute pentru procesul acesta în care elevul este supus triajului epidemiologic”, a declarat Monica Anisie.


Elevii cu febră la a doua sesiune, situație incertă

Întrebată ce se întâmplă dacă elevul are temperatură mai mare de acest prag și la sesiunea specială de la finalul lui iunie, Monica Anisie a precizat că Ministerul Sănătății urmează să prezinte norme în acest sens.

CITEȘTE ȘI


5.248 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Cluj vor susține Evaluarea Națională

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter