Educație

Admitere UMF Cluj. Ce trebuie să știe viitorii absolvenții de liceu care vor să studieze medicina sau farmacia?

Peste două luni va avea loc admiterea la una dintre cele mai prestigioase universități din țară, Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj. Ce trebuie să știe viitorii studenți?

Absolvenții de liceu care doresc să se înscrie la UMF trebuie să se pregătească pentru admitere Absolvenții de liceu care doresc să se înscrie la UMF trebuie să se pregătească pentru admitere

Candidații care vor să se intre la UMF trebuie să se pregătească pentru admitere.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” organizează concurs de admitere pentru ciclul de licență, anul universitar 2020-2021, la următoarele programe de studiu în cadrul celor 3 facultăţi:


Facultatea de Medicină

Facultatea de Medicină are patru programe de studiu.

Studenții care vor să se înscrie la Medicină trebuie să știe că vor studia timp de 6 ani și pot să opteze să susțină cursurile în limba română, franceză și engleză și trebuie să acumuleze 360 de credite pe tot parcursul anilor de studiu.


Candidații care vor să participe la concursul de admitere pentru „Asistență medicală generală” vor studia timp de patru ani și trebuie să acumuleze 240 de credite.

Pentru „Radiologie și imagistică” sunt doar trei ani de studiu, predarea se face doar în limba română, iar studenții trebuie să acumuleze 180 de credite pentru a putea finaliza ciclul de licență.


Cei interesați de programul „Balneofiziokinetoterapie și recuperare” trebuie să știe că vor studia timp de 3 ani de zile.

Facultatea de Medicină Dentară

Facultatea de Medicină Dentară are două programe de studiu.


Pentru ciclul de licență la Medicină dentară, elevii vor studia timp de 6 ani și pot alege să urmeze cursurile în limba română, engleză sau franceză.

În ceea ce privește Tehnica Dentară, tinerii vor trebui să meargă la cursuri timp de 3 ani de zile, timp în care vor avea nevoie să acumuleze 180 de credite pentru a putea absolvi.


CITEȘTE ȘI: EMOȚIONANT! Promoția centenară de la UMF Cluj-Napoca și-a luat adio de la băncile facultății

Facultatea de Farmacie

Facultatea de Farmacie are două programe de studiu.

Absolvenții de liceu care doresc să devină farmaciști trebuie să știe că vor studia timp de 5 ani și pot alege să urmeze cursurile în limba română, engleză sau franceză. Pe perioada studiilor, ei vor trebui să obțină 300 de credite.

În ceea ce privește programul de „Nutriție și dietetică”, sunt trei ani de studiu, iar predarea se face doar în limba română.

CITEȘTE ȘI: Anca Buzoianu, noul rector al UMF Cluj

„Examenul de admitere în ciclul universitar de licență se va face prin metoda tradițională, în data de 26 iulie 2020, cu respectarea cu strictețe a măsurilor de distanțare fizică și de protecție a candidaților. Înscrierile la examenul de admitere în ciclul universitar de licență vor avea loc pe platforma online a UMF Iuliu Hațieganu. Condițiile de admitere pot fi consultate în Regulamentul de admitere, care face parte integrantă din Carta universității. Probele de concurs se vor susţine din tematica şi bibliografia pentru examenul de admitere 2020”, au transmis reprezentanții UMF Cluj.

Tematica și bibliografia pentru admitere pot fi consultate aici.

 

 

 

abonare newsletter