Educație

Elevii se contrazic: unii vor anularea examenelor, alții nu

Elevii din țara noastră prin intermediul Mișcării Elevilor din România – MER solicită Ministrului Educației, Monica Anisie, anularea examenelor naționale și echivalarea lor cu media anilor de studiu. Află mai multe informații din rândurile următoare.

Elevii se contrazic: unii vor anularea examenelor, alții nu Elevii se contrazic: unii vor anularea examenelor, alții nu

De altfel, MER a cerut ministrului Educației ca în cazul respingerii acestei propuneri să ajute elevii ce susțin examenele din punct de vedere fizic și psihic.

MER dorește amânarea cel puțin pentru moment a susținerii acestor probe deoarece nu există siguranță igienico-sanitară deplină. 


Pe de altă parte, Președintele Consiliului Național al Elevilor, Atonia Pup a spus luni, 25 mai, că nu este de acord cu anularea examenelor de bacalaureat. Aceasta afirmă că examenele sunt un drept al elevilor și o obligație a statului.

Ministrul Anisie a declarat luni, 25 mai ca elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv cu coronavirus, dar și elevii care au afecțiuni cronice sau care prezintă un risc crescut de infecție vor susține examenul după o procedură specială.


„Fiindcă există o serie de întrebări referitoare la examenul de bacalaureat, cât și la evaluarea națională, precizez că elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu CoVID 19, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție vor susține probele după proceduri speciale elaborate de Ministerului Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății. Important e să le oferim elevilor cadrul necesar pentru susținerea examenelor”, a declarat Anisie.

CITEȘTE ȘI: „Gaudeamus igitur” nu va răsuna pe holurile liceelor în acest an. Mărturiile absolvenților de clasa a XII-a.

 


 

 

abonare newsletter