Educație

Condiții de desfășurare deosebite la Evaluarea Națională

Calendarul final de Evaluare Națională 2020 a fost publicat în Monitorul Oficial. Elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv COVID-19 susțin examenele conform unei proceduri speciale.

Condiții de desfășurare deosebite la Evaluarea Națională Condiții de desfășurare deosebite la Evaluarea Națională

Absolvenții de clasa a VIII-a vor susține anul acesta Examenele Naționale în condiții deosebite.

Elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv COVID-19 vor susține probele de Evaluare Națională 2020 „conform unei proceduri speciale elaborate de Ministerul Educației și Cercetării”.


Decizia a apărut în data de 15 mai în Monitorul Oficial și conține calendarul final al Evaluării Naționale 2020 și anumite modificări ale regulilor de examen.

Una duntre noutățile care au apărut se referă la supravegherea claselor în care se suțin examenele. Dacă până acum era nevoie de doi supraveghetori, acum va fi doar unu.


Ministerul Educației nu detaliază procedura specială care va fi aplicată în cazul copiilor în izolare sau cu noul coronavirus.

Ordinul mai prevede că „pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale de susținere a probelor cu subiectul de rezervă se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în Calendarul de desfășurare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2019-2020“.


Schimbări pentru contestații

Și modalitatea în care se depun contestațiile va fi modificată anul acesta. Dacă până acum contestațiile se depuneau la secretariatul școlii, acum acestea vor fi transmise prin mijloace electronice.


„Candidații care depun/transmit prin mijloace electronice contestații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. În cazul candidatului minor, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestuia“, se arată în decizie.

Calendarul desfășurării Evaluării Naționale


În perioada 02-05 iunie are loc înscierea la Evaluarea Națională din acest an.

În data de 15 iunie elevii susțin proba scrisă la Examenul de Limba și literatura română, iar două zile mai târziu, în 17 iunie va avea loc proba scrisă la Matematică.

În data de 18 iunie va avea loc proba scrisă la limba și literatura maternă.

Rezultatele înainte de contestații vor afișate în data de 22 iunie până la ora 14:00, pentru ca apoi, în aceeași zi (între orele 16:00 și 19:00) până a doua zi (23 iunie, între ora 08:00 și ora 12:00) se vor depune contestațiile prin mijloace electronice.

Ulterior, timp de trei zile, în perioada 23-26 iunie se vor soluționa contestațiile pentru ca apoi, în data de 27 iunie să fie afișate rezultatele finale.

Singurele modificări față de calendarul inițial sunt la afișarea rezultatelor, care va fi făcută până la ora 14:00, iar în calendarul vechi era ora 12:00 limita, și la depunerea contestațiilor în 2 zile.

CITEȘTE ȘI:

Calendarul BACALAUREAT 2020 a fost modificat. Când va avea loc prima probă

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter