Educație

Ministrul Educației confirmă: anul școlar NU se îngheață! Contră dură: „Nu își asumă nimic!”

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat că anul şcolar 2019-2020 nu va fi îngheţat.

Ministrul Educației confirmă: anul școlar NU se îngheață! Contră dură: „Nu își asumă nimic!” Ministrul Educației confirmă: anul școlar NU se îngheață! Contră dură: „Nu își asumă nimic!”

„Nu se îngheaţă anul şcolar ci, din contră, ministerul lucrează pentru ca toată activitatea care presupune reluarea cursurilor şi toate calendarele care trebuie realizate să le punem în practică după ce vom relua cursurile, după ce încetează această stare de urgenţă”, a spus ministrul, la o conferinţă de presă.

Toate examenele naționale vor fi susținute

Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR), Sorin Cîmpeanu, a precizat că vor fi susţinute examenele naţionale, de licenţă şi de dizertaţie, admiterea în facultăţi.


„În oricare dintre aceste scenarii examenele naţionale, Evaluarea Naţională, examenul de Bacalaureat, admiterea în facultăţi, examenul de licenţă şi examenul de dizertaţie vor fi susţinute. Anul şcolar şi universitar 2019-2020 va fi susţinut. Acest lucru este esenţial pentru întreaga comunitate formată din 3 milioane de elevi şi studenţi şi peste 300.000 de angajaţi din sistemul de educaţie. (...) Nu este deloc simplu să asiguri finalizarea normală, în condiţiile în care procesul se derulează în condiţii care nu sunt deloc normale”, a afirmat preşedintele CNR.

„Ministerul Educației nu își asumă nimic!”

Cu toate acestea, europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat, marţi, că Ministerul Educaţiei transmite, prin comunicările realizate în ultimele zile către unităţile de învăţământ, că educaţia online este opţională sau în responsabilitatea şcolilor şi universităţilor.


„Prin conferinţa de presă de astăzi (n.red. marți) şi comunicările realizate, în ultimele zile, către unităţile de învăţământ, Ministerul Educaţiei transmite practic că educaţia online este opţională sau în responsabilitatea şcolilor şi universităţilor. Practic, Ministerul Educaţiei nu face nimic, nu vrea să îşi asume nimic şi nu doreşte nici măcar să îmbunătăţească programele existente, precum Euro 200, folosind fonduri europene. Mai mult, se sugerează că aceste sesiuni online nu fac parte din programa şcolară. Prin acest demers, conducerea ministerului arată încă o dată faptul că preferă să nu facă niciun efort pentru a permite integrarea tuturor elevilor şi studenţilor într-un cadru educaţional organizat online”, a declarat Negrescu.

CITEȘTE ȘI:


Anunț de ULTIMĂ ORĂ făcut de Ministru! Materia din Semestrul 2 nu mai intră la BAC și Evaluarea Națională

CITEȘTE ȘI:

Educația SEXUALĂ, OBLIGATORIE în școli!

CITEȘTE ȘI:


ATENȚIE părinți și elevi! Simulările pentru Bac și Evaluarea Națională au fost ANULATE

 

abonare newsletter