Educație

Profesor universitar, către dascălii de gimnaziu și liceu: „Prezentați elevilor voștri o matematică umană, pe înțelesul lor”

Dorel Duca, profesor universitar la Facultatea de Matematică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj le-a adresat, în cadrul unei conferințe, profesorilor de gimnaziu și liceu mai multe sfaturi cu privire la predarea matematicii.

În cadrul unei conferințe care avut loc sâmbătă și a cuprins discuții despre predarea matematicii cu ajutorul mijloacelor digitale, profesorul universitar Dorel Duca a oferit câteva sfaturi profesorilor care predau la gimnaziu și liceu, pentru ca elevii să fie mai apropiați de materie.

„Prezentați elevilor voștri o matematică umană, accesibilă, pe înțelesul lor, o matematică practică. Fiți cei mai buni, fiți puternici și deschiși spre nou. Matematica nu schimbă lumea… direct. Nicio materie din sistemul nostru de învățământ nu schimbă direct lumea. Dar matematica, la fel ca și celelalte discipline, poate prezenta o față diferită a lumii și, prin asta, îi poate schimba pe oameni. Lor le va reveni misiunea de a schimba lumea“, a declarat Dorel Duca, profesor emerit al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, potrivit edupedu.ro.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter