Educație

ZEC, festivalul organizat de elevi pentru elevi

Zilele Elevului Clujean (ZEC) este un festival organizat de elevi pentru elevi care are loc în acest an în perioada 18-19 aprilie. Tinerii clujeni vor putea să participe la mai multe evenimente prin care pot să cunoască oameni noi, să-și arate talentele sau, pentru cei de clasa a VIII-a, să vadă care liceu li s-ar potrivi mai bine.

Zilele Elevului Clujean Zilele Elevului Clujean

Proiectul a fost implementat pentru prima dată în anul 2014, dar atunci se numea „Ziua Elevului Clujean”. Fiindcă evenimentul a fost bine primit de către școlari, în 2015, Consiliului Județean al Elevilor a decis să-l transforme într-un eveniment de mare amploare, întins pe mai multe zile, cu diverse activități pe placul tinerilor, care au scopul de a promova arta, sportul și activitățile extracurriculare.

„Zilele Elevului Clujean este un eveniment organizat de Consiliul Județean al Elevilor. Are patru evenimente anul acesta care se adresează strict elevilor clujeni. Târgul de licee are ca grup țintă elevii de gimnaziu și prin intermediul acestui eveniment încercăm să îi ajutăm să aleagă liceul care li se potrivește. La Târg vor veni reprezentanți din majoritatea liceelor din Cluj și își vor prezenta oferta educațională. Al doilea eveniment este concursul de talente unde vrem ca tinerii clujeni să își arate talentul în fața lumii, să scape de emoții, să primească feedback de la un juriu din domeniul lor, având jurați din trei domenii: muzică, dans și teatru. Am mai avut și un eveniment care a inclus activități sportive și de îndemânare, care a fost gândit pentru elevii care nu au vrut să participe la concursul de talente, care vor să cunoască oameni noi și vor să mai iasă din casă. Ultimul eveniment este Gala ZEC”, a explicat Rareș Gălățan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Cluj.  


Dacă ziua de joi a fost dedicată elevilor care au vrut să își arate talente în cadrul unui concurs, ziua de vineri este dedicată elevilor de clasa a VIII-a, care printre formule la matematică și comentarii la limba și literatura română, reușesc să se întrebe încotro ar vrea să meargă mai departe. Se întreabă ce liceu să aleagă sau ce profil. Pentru asta, în cadrul Zilelor Elevului Clujean, în data de 19 aprilie, la Casa de Cultură a Studenților, între orele 10:00-14:00 se organizează Târgul liceelor, care poate fi primul lor contact real cu elevi mai mari, dornici să îi revadă din toamnă la liceul la care învață ei.

Etichete: elevi festival
abonare newsletter