Educație

Titularizare Cluj – 86% din candidați au obținut media peste 5

862 din cei 1000 de candidați din Cluj care au susținut examenul de titularizare au obținut media peste 5, ceea ce înseamnă că pot ocupa un loc în învăţământ. Pentru a ocupa un post de titular trebuie să obțină media peste 7.

“Procentul celor cu medii peste 5 este 86,28%. Orice persoană care a obținut peste 5 poate ocupa un loc în învățământ. Sigur, nu toţi pot să fie titulari. Ca să fie titulari în învăţământ, deci pe perioadă nedeterminată, trebuie să aibă peste 7. Procentul celor peste 7 este de 55,05%, un procent asemănător cu cel de anul trecut, când a fost în jur de 56%. Dacă anul trecut au fost 9 cu media 10, acum sunt 11 cu media 10, unul la educaţie muzicală, unul la geografie, unul la istorie, doi la pedagogie, unul la educatoare, trei la religie ortodoxă şi doi la germană ca şi limbă maternă. Este un rezultat foarte frumos care le dă o şansă la obţinerea unui loc bun. Cea de la istorie este absolventă de anul acesta şi este câştigătoare a locului I la olimpiada de istorie timp de 5 ani la rând cât timp era elevă. Se numeşte Covaciu Cătălina”, a declarat Valentin Cuibus, inspectorul școlar general din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Cluj. 

„Condiţia ca să poţi ocupa un post este să ai minimum 5. Ca să poţi să obţii postul, dacă el există, pentru că în majoritatea situaţiilor cu nota 9 sau cu nota 9,50 ei nu vor putea să obţină post pe perioadă nedeterminată, pentru că nu există aceste posturi scoase la posturi. Şi atunci vor fi tot suplinitori dar cu media 9”, a mai spus Cuibus.


La nivel național, s-au înscris 31.052 de candidați, număr în creștere comparativ cu anul trecut (27.551 de candidaţi). Dintre aceștia, 4.625 de candidaţi sunt absolvenţi din promoția curentă.

La nivel naţional sunt disponibile peste 4.500 de posturi pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Dintre acestea, 3.354 de posturi didactice/catedre vacante sunt în mediul urban şi 1.148 în mediul rural.

Ultimele Stiri
abonare newsletter