Educație

Mai mulți părinți cer înființarea unei noi grupe de grădiniță. Răspunsul Inspectoratului Școlar

Mai mulți părinți din satul Gheorghieni, în apropiere de Cluj-Napoca, doresc înființarea unei a doua grupe de grădiniţă cu predare în limbă maghiară.

"În grădinița satului situat în apropierea Clujului, au fost înscriși pentru anul școlar  2017-2018, 38 de copii maghiari, iar lista lor continuă cu alți 12 copii care vor împlini vârsta de 3 ani în cursul anului 2018 – părinții acestora exprimându-și dorința de a-i  înscrie în grădinița din localitate. Pentru comunitatea locală ar însemna extrem de mult, dacă ar fi posibilă funcționarea a două grupe în satul din comuna Feleacu", spun părinții.

Aceștia se plâng că, "în ciuda eforturilor depuse", Inspectoratul Școlar a aprobat doar o singură grupă.


"Părinții au depus mai multe cereri, prin care solicită înființarea unei grupe noi, acestea fiind înregistrate la direcțiunea școlii de care aparține şi grădinița, la Inspectoratul Școlar şi la Prefectura Județului Cluj. La Inspectorat li s-a promis, verbal, că până în luna septembrie se va rezolva problema grădiniței din Gheorghieni. Părinții așteaptă cu tot mai multă nerăbdare rezolvarea situației, sperând totodată că se va găsi şi educatoare pentru noua grupă înființată", mai reclamă aceștia.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj spun că acest caz nu este singular, multe instituții de învățământ cerând suplimentări.


"Grădinița din Gheorghieni nu e singura care dorește. Le-am spus că le vom da un răspuns în momentul când terminăm încadrările. Suplimentarea numărului de grupe înseamnă suplimentare de posturi. În momentul când vedem că avem posturile necesare, bineînțeles că vom face lucrul acesta. Răspunsul am spus că îl vom da în a doua jumătate a lunii august când se termină încadrările", au spus aceștia.

ISJ Cluj susține că are o listă lungă cu alte unități de învățământ care doresc suplimentare de posturi.


"Nu e singurul caz, dacă ar fi singurul caz aș spune că îl putem face. Avem multe alte situații de suplimentări. Liceul Maghiar cere suplimentarea de posturi, avem vreo șase grădinițe care cer suplimentarea de grupe, avem grădinițe care cer trecerea de la grupe cu program scurt la grupe cu program prelungit. Fiecare înseamnă câte două posturi în plus. Deci, în momentul în care ne încadrăm și vedem de unde dăm posturile, vom ține cont. E una din numeroasele suplimentări de posturi. În a doua parte a lunii august, atunci vom analiza, tragem linia, vedem ce posturi avem libere, vedem ce posibilități avem ca număr de posturi și vedem din câte cereri avem, câte putem aproba", au mai precizat reprezentanții ISJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter