Educație

EVALUARE NAŢIONALĂ. Din ce judeţe provin cei mai mulţi elevi care au ales să studieze la licee din Cluj

Aproximativ 5% din numărul copiilor care vor să devină liceeni în Cluj, în urma Examenului de Evaluare Naţională din acest an, provin din alte judeţe.

Potrivit unui comunicat transmis vineri, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, după încheierea etapei de completare a opţiunilor de către absolvenţii clasei a VIII-a, s-a constatat că 173 de elevi din alte judeţe au optat pentru înscrierea în învăţământul liceal de stat în judeţul Cluj.

“În ceea ce priveşte judeţele de provenienţă ale candidaţilor, numărul cel mai mare al absolvenţilor de clasa a VIII-a care au optat pentru a urma nivelul liceal în judeţul Cluj este generat de absolvenţii din judeţele vecine: Maramureş - 53; Bistriţa-Năsăud - 41; Sălaj - 31; Mureş - 18; Alba – 11”, se arată în comunicat.


Conform calendarului Admiterii 2017, repartizarea computerizată naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a pentru anul şcolar 2017-2018 este programată pentru data de 12 iulie, iar depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi urmează să se desfăşoare în perioada 13-17 iulie.

Dintre cei 173 de candidaţi care provin din alte judeţe, 61 au medii de admitere cuprinse între 9 şi 10,49 au medii cuprinse între 8 şi 8,99, 32 de candidaţi au medii între 7 şi 7,99, 15 medii între 5 şi 5,99, iar cinci candidaţi au medii mai mici decât 5.


Promovabilitatea la examenul de evaluare naţională este, la Cluj, de 90%, la nivelul judeţului fiind înregistrate 21 de medii de 10. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, examenul de Evaluare Naţională 2017 a fost susţinut de 3.942 de elevi, dintre care 3.548 de elevi au fost promovaţi.

Anul trecut, Clujul s-a situat pe locul al II-lea pe ţară, iar în 2015 pe locul I la testele de Evaluare Naţională pentru elevii din clasele a VIII-a, având un procent de promovabilitate apropiat de cel din acest an.


Ieri, 6 iulie, conform calendarului Admiterii 2017 în învăţământul liceal de stat,  s-a încheiat etapa de completare a opţiunilor de către absolvenţii clasei a VIII-a.

Ultimele Stiri
abonare newsletter