Educație

Elevele reţinute de Poliţie studiază la Liceul Eminescu şi Liceul Sportiv. Nu sunt deloc eminente şi provin din familii dezorganizate

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a fost sesizat în 26 februarie cu privire la faptul că o minoră de 13 ani ar fi fost agresată de alte cinci minore, leziunile suferite necesitând 2-3 zile de îngrijiri medicale.

Potrivit unor surse din anchetă, patru dintre minorele implicate în incident studiază la Liceul Teoretic Mihai Eminescu şi cea de-a cincea învaţă la Liceul Sportiv.

„Nu erau deloc eminente, toate sunt cu probleme, familii dezorganizate, părinţi plecaţi la muncă în Italia”, au precizat aceste surse.


Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, minorele nu pot fi exmatriculate din învăţământul primar obligatoriu.

"La Liceul Mihai Eminescu a fost constituită o comisie de disciplină, au fost chemaţi părinţii la şcoală. Pe baza acestor discuţii şi cu datele de la procurori voM lua măsurile care se impun”, a declarat Valentin Cuibus.


"În urma cercetărilor efectuate au fost identificate cele cinci minore cu vârste cuprinse între 14 şi 15 ani, care, în 24 februarie, pe fondul unor neînţelegeri, ar fi agresat-o pe victimă într-o parcare publică din municipiul Cluj-Napoca", se arată într-un comunicat al IPJ Cluj.

Ca urmare a probatoriului administrat, faţă de cele cinci minore s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,lipsire de libertate în mod ilegal” şi ,,lovire sau alte violenţe”, acestea fiind reţinute pentru 24 ore.


De asemenea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a dispus faţă de acestea măsura preventivă a controlului judiciar pe durata urmăririi penale.

abonare newsletter