Educație

Numărul mic de elevi desfiinţează şcoli

Şcoala gimnazială “Radu Stanca” se va contopi cu Liceul de Informatică “Tiberiu Popovici” din cauza numărului redus de elevi.

La şcoala gimnazială “Radu Stanca”, din cartierul Zorilor, studiază în prezent un număr de aproximativ 300 de elevi. Din cauza numărului redus de copii, care învaţă în această unitate de învăţământ, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj a decis ca această şcoală să fie contopită cu liceul de informatică.

Acest lucru se va întâmpla din toamnă, odată cu începerea unui nou an şcolar. De menţionat este faptul că elevii vor studia tot în aceleaşi săli de clasă, aşa cum fac în prezent, doar că cele două unităţi de învăţământ vor avea o singură conducere, un singur birou de contabilitate, secretariat s.a.


“Se va face fuziunea între liceul de informatică “Tiberiu Popovici” şi şcoala gimnazială Radu Stanca, din Zorilor pe un motiv foarte simplu. Numărul copiilor de la Stanca a scăzut foarte tare în ultimul timp. Au ajuns la puţin peste 300 de elevi. Ea nu mai putea rezista ca şi şcoală separată şi atunci am decis să le fuzionăm. Vor fi 42 de clase în continuare. Se face o fuziune între cele două, în sensul că va avea o singură conducere care va gestiona lucrurile”, a declarat Valetin Cuibus, inspectorul şef al ISJ Cluj.

2 în 1: o grădiniţă într-un liceu

Cele două unităţi de învăţământ nu vor fi singurele care se vor contopi odată cu începerea anului şcolar 2014-2015.


Din cauză că elevii de la liceul pedagogic aveau nevoie în permanenţă de o grădiniţă pentru a-şi face orele de practică, conducerea ISJ Cluj a decis să fuzioneze grădiniţa Dumbrăvioara cu liceul pedagogic din municipiu.

Valentin Cuibus a mai adăugat că: “Liceul Pedagogic „Gheorghe Lazăr” şi grădiniţa Dumbrăvioara se vor fuziona. Motivul este acela că conducerea Liceului Pedagogic a cerut o grădiniţă de aplicaţie, pentru a face practică. Ei au cerut să-şi înfiinţeze o grădiniţă care să fie a lor unde să poată face practică. Aşa că am ajuns la concluzia că mai bine le dăm noi una. În zonă erau două grădiniţe şi noi am ales-o pe aceasta. Grădiniţa nu îşi va schimba locaţia doar că va fi în structura liceului pedagogic şi va fi folosită şi pentru practică pentru elevii liceului pedagogic”.


  

Ultimele Stiri
abonare newsletter