Educație

Ziua Porţilor Deschise la Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică

Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică a Universității Babeş-Bolyai organizează cea de-a V-a ediţie a Zilei Porţilor Deschise, în data de 26 octombrie 2013. Evenimentul se va desfăşura în intervalul orar 10-16 la sediul facultății din Cluj-Napoca, strada Arany Janos, nr 11.

Ziua Porţilor Deschise la Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică Ziua Porţilor Deschise la Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică

Vizitatorii de toate vârstele sunt poftiți să păşească în lumea fascinantă a Chimiei şi a Ingineriei chimice. Tradiționalele şedințe de experimente demonstrative în aer liber sunt de fiecare dată deliciul publicului dornic de o aventură memorabilă în lumea fascinantă a ştiinței.

Laboratoarele îi aşteaptă pe curioşi cu mici cadouri surpriză, iar circuitele de vizitare ce reflectă varietatea produselor gândirii aplicative atât in chimie cât şi în inginerie chimică sunt concepute anul acesta pe diverse categorii de vârstă şi interese. Cunoscătorii, cei pasionați sau care îşi îndreaptă paşii către studenție, cei care abia acum decoperă tainele ştiințelor naturii, dar şi cei mici şi foarte mici, care percep chimia ca pe o scânteie răsărită din vârful baghetei unui magician vor găsi activităţi adaptate pentru ei.


Mai mult, publicul larg se poate bucura de o varietate de prezentări pe teme de mare actualitate sau decupate din viaţa cotidiană.

Evenimentul este deja cunoscut, aşteptat şi amplu frecventat, edițiile din 2010-2012 depăşind cifra de 1000 de vizitatori.


 

abonare newsletter