Educație

Şcolile clujene sunt pregătite să-şi primească luni elevii

Începutul anului şcolar 2013-2014 găseşte şcolile clujene gata să-şi primească elevii la ore. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj a anunţat că, la nivelul judeţului, nu există nicio şcoală în care să nu se poată desfăşura cursuri începând de luni, 16 septembrie 2013.

(ISJ) Cluj a afirmat că, în proporţie de 97%, toate unităţile de învăţământ din judeţul Cluj au încheiat lucrările de igienizare şi pregătire a spaţiilor destinate procesului de învăţământ. Doar 17 unităţi urmeazăvor mai desfăşura vineri şi sâmbătă activităţi în vederea asigurării curăţeniei spaţiilor în care s-au efectuat şi încheiat de curând lucrările de reparaţii şi finisaje.

99% dintre unităţile de învăţământ din Cluj vor avea încheiate orice fel de lucrare până la sunetul primului clopoţel de luni, 16 septembrie 2013.


De asemenea, (ISJ) Cluj  a anunţat că doar 6 şcoli vor mai desfăşura lucrări şi după data de 15 septembrie 2013, fără a fi afectate însă spaţiile destinate efectiv procesului de învăţământ. Aceste lucrări se vor desfăşoara în afara clădirii propriu-zise a şcolii, la garduri, poduri sau faţada exterioară.

Lucrările din urmă sunt finanţate de comunităţile locale, iar întârzierea în efectuarea lor este direct dependentă de alocarea acestor fonduri şi nu de unitatea de învăţământ în cauză.

Ultimele Stiri
abonare newsletter