Educație

Se introduce un nou tip de bursă pentru elevi. Câți bani vor primi?

În anul școlar 2024-2025, elevii vor primi un nou tip de bursă în valoare de 300 de lei pe lună.

Se introduce un nou tip de bursă pentru elevi. Câți bani vor primi?  Sursă foto: Depositphotos.com Se introduce un nou tip de bursă pentru elevi. Câți bani vor primi? Sursă foto: Depositphotos.com

 

 


În anul școlar 2024-2025, elevii vor avea un nou tip de bursă, respectiv cea de reziliență, care va fi de 300 de lei pe lună. 

Bursa se va acorda elevilor care au obţinut cel puţin media anuală 7 şi se află în primii 30% dintre elevii din clasă din punct de vedere al rezultatelor, notează newsweek.ro. 


CITEȘTE ȘI:
Noua lege a învățământului preuniversitar va fi modificată, pentru bursele care se vor acorda de anul școlar viitor

Ligia Deca, ministrul Educației, susține că noul sprijin acordat are ca scop motivarea elevilor care au rezultate medii să progreseze.  

În România, sunt aproximativ 3.000.000 de elevi, iar potrivit Ministerului Educației, cel puțin 164.000 de elevi se încadrează în criteriile de eligibilitate privind acordarea burselor de reziliență. 


Cu toate acestea, există și alte criterii esențiale în procesul de acordare a burselor. Potrivit metodologiei, elevii care acumulează zece absențe vor fi excluși din lista de eligibilitate pentru toate categoriile de burse: de excelență, de merit, de reziliență, sociale sau tehnologice. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Elevii primesc primele burse din acest an școlar. Banii pentru plata celor 1,2 milioane de burse, virați de minister

Ultimele Stiri
abonare newsletter