Educație

Clujul verde se extinde cu arbori plantați în curtea unei școli. Boc: „Amenajarea zonelor verzi continuă”

Zeci de arbori au fost plantați în curtea Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga”, modernizată recent. Amenajarea zonelor verzi va continua.

Spațiul verde de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, extins/Foto: Emil Boc Facebook.com Spațiul verde de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, extins/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Școala Nicolae Iorga din cartierul Iris este unitatea de învățământ cea mai recent renovată din municipiul Cluj-Napoca. Costurile investiției au fost însă majorate, potrivit solicitării formulate de constructor. Noua alocare financiară prevede amenajarea de noi zone verzi și plantarea unui număr de 55 de arbori. 

 


Miercuri, edilul Emil Boc a anunțat începerea lucrărilor de amenajare a gazonului verde și de plantare a noilor arbori. 

CITEȘTE ȘI:
Lucrările la Școala Gimnazială Nicolae Iorga, mai scumpe. Boc: „Plantăm 55 de arbori cu balot”

Inițial, aceste lucrări nu au făcut parte din proiect. 


„Au început plantările de arbori și montarea gazonului la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”. Inițial, aceste lucrări nu erau prevăzute în proiect. Până la începutul săptămânii viitoare lucrările vor fi finalizate”, a notat edilul Emil Boc pe pagina sa de Facebook. 

Plantare suplimentară de arbori în curtea Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga”, din cartierul Iris/Foto: Emil Boc Facebook.com

„Am participat astăzi la o nouă acțiune de plantare de arbori, de această dată la Școala „Nicolae Iorga” din cartierul Iris, unde sunt prevăzuți 55 copaci noi pentru îmbunătățirea spațiului din perimetrul clădirii. Amenajarea zonelor verzi continuă aici - vor fi plantate și magnolii, leandru, doi brăduți, iederă etc., instalat gazon rulant și sistem de irigație automatizat, astfel încât și această școală de cartier să ofere elevilor toate condițiile specifice unui oraș european, așa cum urmărim la toate școlile din municipiu”, a detaliat primarul. 


În 2022, proiectul de modernizare a Școlii „Nicolae Iorga”, din cartierul Iris, a fost aprobat de consilierii locali cu valoarea de 26.221.296,72 lei fără TVA. Acum, după ce constructorul a cerut suplimentarea sumei alocate cu 448.722 lei fără TVA, valoarea proiectului a fost majorată la suma de 26.670.019,09 lei fără TVA.

Proiectul de modernizare a făcut posibil majorarea numărului pentru elevi, de la 240 la 630 locuri pentru elevi, prin creșterea numărului de săli de curs dar și a laboratoarelor necesare în defășurarea activității didactice.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lucrările la Școala Gimnazială Nicolae Iorga, mai scumpe. Boc: „Plantăm 55 de arbori cu balot”

Trei școli noi, din toamnă, în Cluj-Napoca. „Dacă nu era greva profesorilor, puteam deschide mai repede”

abonare newsletter