Educație

Elevii care au obținut media 10 la examenele naționale din vară ar putea fi premiați cu mii de lei, pentru rezultate deosebite

Elevii care au obţinut media 10 la BAC și Evaluarea Națională, premiați cu 5.000 de lei și 2.000 de lei.

Stimulente financiare pentru elevii care au obținut media 10 la examenele naționale din această vară/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com Stimulente financiare pentru elevii care au obținut media 10 la examenele naționale din această vară/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


Ministerul Educației a lansat în consultare publică un Proiect de hotărâre de Guvern privind acordarea de stimulente financiare elevilor care au obținut media 10 la examenele naționale din sesiunea iunie-iulie 2023.

 


Potrivit documentației publicate de ministerul de profil, elevii de clasa a VIII-a ar urma să primească 2.000 de lei, iar cei de clasa a XII-a ar urma să primească 5.000 de lei.

În total, sunt propuși pentru a fi premiați 558 de absolvenți de gimnaziu și liceu.


Lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare a stimulentelor financiare vor fi aprobate prin ordin de ministru.

Astfel, proiectul prevede: 
premierea, cu suma de 2.000 de lei, a fiecăruia dintre cei 466 de absolvenți de gimnaziu care au obținut media 10 la evaluarea națională 2023
premierea, cu suma de 5.000 de lei, a fiecăruia dintre cei 92 de absolvenți de liceu cu media generală 10 în sesiunea de vară a examenului de bacalaureat (78 la examenul național bacalaureat, inclusiv sesiunea specială, respectiv 14 la examenul de bacalaureat german).


Fondurile necesare pentru premierea rezultatelor deosebite ale elevilor sunt prevăzute în bugetul ministerului Educației. 

„Acordarea stimulentelor financiare se face cu încadrarea în bugetul aprobat de Ministerul Educației pe anul 2023”, se arată în documentul citat. 


Concretizarea unei asemenea măsuri face parte din linia programelor dezvoltate de minister pentru susţinerea excelenţei şcolare în învăţământul preuniversitar

„Identificarea şi susţinerea copiilor şi tinerilor capabili de performanţe şcolare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaţionale promovate de Ministerul Educaţiei şi vizează aplicarea unuia dintre principiile care guvernează învăţământul preuniversitar şi superior, precum şi învăţarea pe tot parcursul vieţii din România şi anume principiul calităţii”, se arată în nota de fundamentare a proiectului publicat spre dezbatere publică de Ministerul Educației

Premierea elevilor de 10 în Cluj

În Cluj, elevii cu rezultate maxime la examenele naționale au fost premiați anual de administrația locală. 

Și în acest an, elevii  clujeni care au obținut media 10 la examenele din vară, dar și profesorii care i-au pregătit, vor fi premiați cu 1.000 de lei, bani din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca. 

Astfel, 25 de elevi cu 10 „pe linie” la Evaluarea Națională și BAC vor fi premiați cu 1.000 de lei de Primăria Cluj-Napoca.

Recent, Consiliul Local a aprobat alocarea sumei de 60.000 lei pentru premierea elevilor care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională, sesiunea iunie 2023, și a profesorilor care s-au ocupat de pregătirea acestora, respectiv a sumei de 4.000 de lei pentru singurul elev din județ care a luat 10 la toate cele trei probe ale examenului de Bacalaureat, respectiv a profesorilor săi la acele materii.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

25 de elevi cu 10 „pe linie” la Evaluarea Națională și BAC vor fi premiați cu 1.000 de lei de Primăria Cluj-Napoca

Rezultate finale BAC 2023. O medie de 10 la Cluj după contestații, la Colegiul „Emil Racoviță”, singura din tot județul

16 elevi de nota 10 la Evaluarea Națională, premiați cu 2.000 de lei la Primărie. Boc: „Sunteți mândria acestui oraș”

Elevii de 10 de la bacalaureat și evaluare națională primesc 1.000 de lei de la Primărie

Ultimele Stiri
abonare newsletter