Educație

Mai mulți absenți la examenul de definitivare în județul Cluj. Când se afișează rezultatele?

Miercuri, 19 iulie 2023, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2023. Mai mulți profesori au absentat.

Profesor în timpul unei ore/ Foto: pixabay.com Profesor în timpul unei ore/ Foto: pixabay.com

 

 


Miercuri, 19 iulie 2023, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2023, la centrul de examen organizat la Colegiul Național George Coșbuc”, din Cluj-Napoca.

 


La nivelul județului Cluj, dintre cei 352 de candidați cu drept de participare la proba scrisă, au fost prezenți 346 de candidați, iar 8 candidați au absentat. În județul Cluj, la examenul național de definitivare în învățământ, sesiunea 2023, nu s-au înregistrat situații de fraudă sau tentativa de fraudă.

Conform metodologiei de concurs, care permite acest lucru, la nivelul județului Cluj, 5 candidați au decis să se retragă din motive personale.


De la nivelul județului Cluj, spre centrele de evaluare, organizate la nivel național, au fost transmise 339 de lucrări, pentru evaluare și notare. 

Subiectele și baremele se afișează miercuri

Subiectele și baremele de evaluare se vor afișa astăzi, 19 iulie 2023, pe site-ul subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, după finalizarea probei scrise. 


Primele rezultate vor fi afișate în data de 25 iulie 2023, în centrul de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrul de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 25 iulie 2023 și 26 iulie 2023. Rezultatele finale se vor afișa la centrul de examen din județul Cluj, Colegiul Național George Coșbuc”, din Cluj-Napoca și pe site-ul definitivat.edu.ro., în data de 1 august 2023.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, medie care trebuie să fie cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului național de definitivare în învățământ. 


Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul principal al acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Informații suplimentare despre organizarea și desfășurarea examenului național de definitivare în învățământ, precum și despre programele specifice pentru examen sunt disponibile pe site-ul definitivat.edu.ro.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mai bine de 55% dintre candidații din Cluj au obținut peste media 7 la Titularizare 2023. Clujul, pe primele locuri în clasamentul național

352 de profesori clujeni vor susține miercuri examenul de definitivare în învățământ

abonare newsletter