Educație

Zeci de elevi din Polonia, în vizită la Liceul Teoretic „Eugen Pora” din Cluj-Napoca

Liceul Teoretic „Eugen Pora” din Cluj-Napoca a beneficiat în luna mai de o experiență deosebită.

16 elevi de la un liceu din Varșovia au venit pentru câteva zile la Cluj, unde au vizitat Liceul Eugen Pora. Foto Liceul Eugen Poratic „Eugen Pora” din Cluj-Napoca 16 elevi de la un liceu din Varșovia au venit pentru câteva zile la Cluj, unde au vizitat Liceul Eugen Pora. Foto Liceul Eugen Poratic „Eugen Pora” din Cluj-Napoca

 

Un grup format din 16 elevi și trei profesori de la liceul „I Liceum w Chmurze” din Varșovia, Polonia, a vizitat liceul în cadrul unui proiect transnațional, de tip Po Wer, denumit „School Exchange with Romania International KDP”. De această oportunitate s-au bucurat 16 liceeni și 9 profesori ai Liceului Teoretic „Eugen Pora”.


Proiectul s-a desfășurat in perioada 8-12 mai 2023 și a fost extrem de apreciat de către elevii și profesorii români și polonezi, deopotrivă. Prin caracterul său interactiv și specificul activităților propuse de către partenerii polonezi, proiectul și-a asigurat succesul.

Astfel, elevii au socializat constructiv, participând la discuții privind chestiuni socio-culturale și istorice ale ambelor țări partenere, au desfășurat, cu succes, un street survey, au format grupuri de dezbateri de tip Oxford, pe diverse teme de actualitate și au atins subiecte sensibile, în lumea contemporană, precum toleranța și diversitatea.       


De asemenea, elevii polonezi au fost interesați să afle mai multe despre tradițiile românești și au fost implicați în învățarea unor expresii de bază în limba română. La rândul lor, elevii români și-au extins orizontul cultural, învățând o serie de obiceiuri poloneze.

Activitățile au fost de tip formal, non-formal și informal, varietate ce a condus la plăcerea elevilor și a profesorilor de a participa la acest proiect. Elevii și profesorii au avut parte de un tur ghidat, organizat în centrul orașului Cluj-Napoca, o vizită și un picnic la Parcul Etnografic „Romulus Vuia”, iar elevii polonezi au vizitat, într-una din zile, Salina Turda, Fabrica de Știinte și Muzeul de Istorie. Serile au fost dedicate socializării între elevi, legându-se, astfel, prietenii frumoase.


Săptămâna bogată s-a încheiat cu o sărbătorire a proiectului. Întreaga echipă, într-o atmosferă relaxată, a luat prânzul, bucurându-se de ultimele momente petrecute împreună și notând impresii despre întreaga experiență într-un jurnal de amintiri.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Elevii de la Liceul Eugen Pora au fost lăsaţi fără burse

Polonia a livrat deja avioanele de vânătoare MIG-29 către Ucraina: „Ele sunt într-adevăr utile Ucrainei pentru a apăra securitatea noastră a tuturor”

Zboruri spre Varșovia, capitala Poloniei, reluate de pe Aeroportul Cluj

abonare newsletter