Educație

Mediile elevilor ar putea fi încheiate doar cu două note pe disciplină, în contextul grevei profesorilor

În contextul grevei profesorilor, elevii ar putea avea mediile încheiate la școală, doar cu două note pe disciplină, potrivit unui proiect propus marți seară de Ministerul Educației.

În contextul grevei profesorilor, elevii ar putea avea mediile încheiate la școală, doar cu două note pe disciplină/ Foto: Emil Boc - Facebook În contextul grevei profesorilor, elevii ar putea avea mediile încheiate la școală, doar cu două note pe disciplină/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Ministerul Educației a publicat marți seară un proiect de modificare al Regulamentului Cadru de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar. Potrivit acestuia, mediile vor putea fi încheiate în anul școlar 2022-2023 doar cu două note pe materie.

 


Potrivit proiectului, la articolul 107, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (4^1), cu următorul cuprins: „(4^1) În anul școlar 2022-2023, în situații excepționale, neimputabile elevului sau familiei acestuia, inclusiv în situații medicale care conduc la un număr de absențe de cel mult 50% din numărul de ore de curs prevăzut într-un an școlar la o disciplină/un modul, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două”, scrie edupedu.ro

De asemenea, situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ. 


„Reiterăm faptul că Ministerul Educației comunică permanent cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene/ al municipiului București pentru a identifica cele mai bune soluții de adaptare la contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar, cu respectarea cadrului legal”, precizează Ministerul Educației.

Peste 15.000 de persoane din educaţie, dintre care 10.000 de cadre didactice, au renunţat la grevă după adoptarea ordonanţei care prevede majorări salariale, a mai declarat marţi Ligia Deca într-o conferinţă de presă. Potrivit ministrului, la nivel naţional în peste 1.000 de unităţi de învăţământ nicio persoană nu face grevă.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Încep înscrierile la Evaluarea Națională 2023. Se va respecta calendarul probelor?

Probele de competență de la BAC ar putea fi suspendate! Ministerul Educației ia în calcul echivalarea lor cu note din timpul liceului

Perioada de înscriere la bacalaureat s-a prelungit

Ultimele Stiri
abonare newsletter