Educație

A murit Ioan Niculaș, unul dintre cei mai iubiți profesori de la Liceul „Mihai Eminescu”! A fost invitat să predea în Franța, dar a ales să formeze sute de elevi clujeni

Profesorul Ioan Niculaș, de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca, a murit. Conducerea liceului și zeci de elevi au transmis condoleanțe familiei îndurerate.

Profesorul Ioan Niculaș, de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca, a murit/ Foto: pixabay.com+iceul Teoretic Profesorul Ioan Niculaș, de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca, a murit/ Foto: pixabay.com+iceul Teoretic

 

 


Profesorul de matematică de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Ioan Niculaș, s-a stins din viață, a anunțat conducerea liceului clujean.

 


Profesorul și-a început cariera didactică în urmă cu 40 de ani și a format sute de elevi clujeni. În anul 1990 a devenit profesor titular al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, iar în anul 1991 a obținut o bursă de formare la Paris, la Centrul Internaţional de Studii Pedagogice din Sèvres. Ca o recunoaștere a competențelor sale, în urma unui concurs organizat de Ambasada Franței la București, a predat matematica la un liceu din Strassbourg în anul școlar 1993-1994.

Deși a fost invitat să predea în Franța, a ales Clujul

Revenit în țară, deși fusese invitat să rămână în Franța, a continuat să își dezvolte abilitățile didactice, coordonând numeroase generații ca diriginte și profesor de matematică și bucurându-se cu generozitate de fiecare dintre realizările absolvenților săi.


„Valoarea supremă a Dascălului este de a educa generații de valoare. El, Dascălul, nu moare niciodată… rămâne mereu viu în mintea și în sufletul discipolilor săi!
Domnul profesor IOAN NICULAȘ a plecat la cele veșnice, lăsând în urma sa calde amintiri, dar și multă tristețe. A fost un Profesor înnăscut, cu un fin tact pedagogic, care și-a cucerit elevii prin simplitate, prin energia creatoare și munca asiduă. I-a inspirat pe elevi, angajându-i în propria lor instruire, insuflându-le încredere, consecvență și respect. A reușit să privească lucrurile din perspectiva tinerilor și le-a devenit acestora mentor în drumul lor către succes.

Profesorul Ioan Niculaș și-a început cariera didactică în urmă cu patruzeci de ani, fructificându-și, astfel, pasiunea pentru matematică și talentul pedagogic. În anul 1990 a devenit profesor titular al instituției noastre, iar în anul următor a obținut o bursă de formare la Paris, la Centrul Internaţional de Studii Pedagogice din Sèvres. Ca o recunoaștere a competențelor sale, în urma unui concurs organizat de Ambasada Franței la București, a predat matematica la un liceu din Strassbourg în anul școlar 1993-1994.


Revenit în țară, deși fusese invitat să rămână în Franța, a continuat să își dezvolte abilitățile didactice, coordonând numeroase generații ca diriginte și profesor de matematică și bucurându-se cu generozitate de fiecare dintre realizările absolvenților săi. În memoria noastră va rămâne un OM de o înaltă ținută morală, care găsea în sine resurse infinite de viață, care știa să trateze dificultățile cu o doză de umor, un prieten drag si un coleg adevărat. Aducem sincere condoleanțe familiei îndoliate. Bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace”, a transmis conducerea liceului clujean.

Zeci de profesori, elevi și foști elevi au transmis mesaje de condoleanțe familiei îndurerate.


„Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei! Un profesor remarcabil și promotor al francofoniei!”, „Drum lin spre cer,  domnule profesor ! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, „Dumnezeu să-l odihnească în pace, a fost un profesor foarte bun și înțelegător cu elevii! O să ne fie dor de domnul profesor de matematică”, „Un profesor deosebit, datorită dânsului am luat note foarte mari la bac la matematică. Odihnă în pace și liniște!”, sunt câteva dintre mesajele postate pe Facebook.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Doliu în învățământul clujean. Profesoara Rodica Istrate a murit. „Drum lin spre cer, suflet frumos”

Elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Cluj, palmares impresionant de medalii la Olimpiada de Limbi Romanice

abonare newsletter