Educație

Greva profesorilor amână Evaluarea Națională la clasa a VI-a. Când vor susține elevii examenul?

Evaluarea Națională de la clasa a VI-a va fi susținută de elevi săptămână viitoare, după ce sindicatele din educație au anunțat că testarea care trebuia să înceapă mâine nu se susține în timpul grevei generale.

Evaluarea Națională de la clasa a VI-a va fi susținută de elevi săptămână viitoare/ Foto: Emil Boc - Facebook Evaluarea Națională de la clasa a VI-a va fi susținută de elevi săptămână viitoare/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a, care urma să înceapă miercuri, 24 mai, a fost amânată cu o săptămână, în contextul grevei declanșate luni de cadrele didactice.


Ministerul Educației a anunțat că a fost modificat calendarul de organizare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022 - 2023.


Astfel, Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 30 mai (Limbă și comunicare), respectiv 31 mai (Matematică și științe ale naturii).

Calendarul evaluării naționale la finalul clasei a VI-a 2023:

  • 30 mai 2023: Limbă şi comunicare
  • 31 mai 2023: Matematică şi Ştiinţe ale naturii

Greva generală din învăţământ a fost declanşată luni, 22 mai, când peste 150.000 de cadre didactice şi circa 70.000 personal didactic auxiliar şi nedidactic au recurs la această formă de protest.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

A doua zi de grevă în învățământ. Ciucă spune că cererile sindicatelor „sunt absolut foarte, foarte greu de îndeplinit”

Legile Educației, vot final în Senat, în prima zi de grevă generală în învățământ. Alina Gorghiu: „România educată devine astăzi realitate”

abonare newsletter