Educație

Programul prin care elevii primesc fructe și produse din lapte, aprobat pentru următorii ani, cu sortimente diversificate

Programul prin care elevii primesc lapte și fructe în școli va continua să fie derulat până în 2029. Produsele oferite elevilor vor fi diversificate.

Programul fructe și lapte în școli, aprobat până în 2029/Foto: Consiliul Județean Sălaj Facebook.com Programul fructe și lapte în școli, aprobat până în 2029/Foto: Consiliul Județean Sălaj Facebook.com

 

 


Elevii vor continua să primească lapte, fructe și/sau legume la școală, în urma aprobării continuării programului european prin ordonanță de urgență. 

 


De acest program derulat în școli vor beneficia aproximativ 1,9 milioane de preşcolari şi elevi. Suma alocată este de circa 17,5 milioane de euro, potrivit documentului citat de edupedu.ro

Repartizările orientative ale ajutoarelor din partea Uniunii Europene, pe durata unui an şcolar, pentru perioada 1 august 2023-31 iulie 2029, sunt:


pentru fructele şi legumele destinate şcolilor: 6.178.236  euro

pentru laptele destinat şcolilor:11.303.390 euro.


CITEȘTE ȘI:

Peste 26% dintre elevi abandonează școala înainte de clasa a XII-a. Vezi situația din Cluj și fiecare județ din România

Componenta produselor de panificaţie este susţinută numai din bugetul naţional.

În plus, autoritățile vor să facă programul mai atractiv prin diversificarea sortimentelor de fructe/legume și lapte. 


Anul trecut. unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj au fost printre puținele din țară care au asigurat un meniu sănătos elevilor. Astfel, școlarii au beneficiat de biscuiți și/sau fructe. Asigurarea produselor lactate pentru școlari a reprezentat, însă, o problemă din cauza unor licitații eșuate. 

Din păcate, sute de mii de elevi nu au primit deloc lapte și produse lactate în școli în perioada anului școlar 2021-2022.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Provocările învățământului în Cluj: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar

Elevii din Cluj nu mai primesc produse din lapte. Niciun ofertant interesat pe parcursul celor cinci licitații

Peste 26% dintre elevi abandonează școala înainte de clasa a XII-a. Vezi situația din Cluj și fiecare județ din România

Ultimele Stiri
abonare newsletter