Educație

Clujul e gazda olimpiadelor naționale de limbi moderne! Consiliul Județean a alocat 183 de mii de lei pentru organizarea lor

Peste 1.200 de elevi vor susține olimpiadele naționale de limbi moderne în Cluj-Napoca, în aceste zile. Consiliul Județean a alocat aproape 183 de mii de lei pentru organizarea lor.

Prima Olimpiadă națională de limba rromani a avut locla Cluj / Foto: depositphotos.com Prima Olimpiadă națională de limba rromani a avut locla Cluj / Foto: depositphotos.com

 


Clujul este, în aceste zile, gazda olimpiadelor naționale de limbi moderne, reunind peste 1.200 de elevi pasionați de acest domeniu de studiu, dar și sute de profesori care îi susțin în procesul de dezvoltare a acestor competențe.


 

Astfel, Consiliul Județean s-a alăturat demersurilor privind organizarea și buna desfășurare a competițiilor, aprobând în cadrul ultimei ședințe a forului administrativ județean alocarea sumei de 182.960 lei.


Suma aprobată este utilizată în vederea derulării, în municipiul Cluj-Napoca, a etapei naționale a următoarelor olimpiade:

  • Olimpiada de limba engleză, Olimpiada de limba franceză, Olimpiada de limbi romanice spaniolă, italiană, portugheză, care vor avea loc până în 13 aprilie 2023;
  • Olimpiada de religie cultul romano-catolic de limba maghiară, care se va desfășura în perioada 12-14 aprilie 2023;
  • Olimpiada de limba rromani maternă a fost desfășurată între 6 și 9 aprilie 2023.

În acest context, a fost încheiat și un Protocol de colaborare între Consiliul Județean Cluj și Inspectoratul Școlar Județean Cluj, al cărui obiect îl constituie organizarea olimpiadelor menționate.


„Consiliul Județean Cluj este, și va rămâne, un susținător activ al învățământului, sprijinind demersurile orientate spre performanță și valorizând interesele elevilor. Tinerii capabili de rezultate excepționale trebuie să beneficieze de programe educative adaptate particularităților de învățare și de orientare a acestora”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Organizarea olimpiadelor școlare pe discipline de studiu și domenii de pregătire are ca obiectiv general stimularea elevilor cu rezultate școlare deosebite. Prin intermediul acestora se promovează valori culturale și etnice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea, comunicarea interpersonală, creativitatea și gândirea critică.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Copil genial din Cluj! O fetiță de 8 ani e prima pe țară la Olimpiada Mondială de Engleză, categoria 9-11 ani. Povestea ei a inspirat și alți copii

Emil Boc, mesaj pentru olimpicii români: „La Cluj, deschidem olimpiade, în pace, pentru că avem garanții de securitate. Creați legături cu lumea democratică!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter