Educație

Profesorul prins în flagrant în timp ce lua mită de la studenți, exclus din Universitatea Babeș-Bolyai

Profesorul Rudolf Cristian, lectorul universitar prins în flagrant când primea mită de la studenții masteranzi ca să îi treacă examenele, a fost exclus din Universitatea Babeș-Bolyai.

Rudolf Cristia. Foto reșița.ro Rudolf Cristia. Foto reșița.ro

 

Universitatea Babeș-Bolyai a decis excluderea lectorului Rudolf Cristian din comunitatea academică a Centrului UBB Reșița.


Potrivit unui comunicat de presă, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) l-a concediat în 23 martie pe lectorul Rudolf Cristian din Centrul Universitar UBB Reșița, procedând la desfacerea contractului de muncă și excluzându-l astfel din comunitatea academică a UBB „în contextul abaterilor de la etică, integritate și bune practici academice pentru care este anchetat, aspecte care sunt incompatibile cu valorile UBB și cu buna derulare a activităților academice la UBB”.

CITEȘTE ȘI: Profesorul de la UBB, prins în flagrant când lua mită de la studenți, a fost trimis în judecată de DNA

„Lectorul Cristian Rudolf a fost inițial suspendat prin decizia rectorului UBB din toate activitățile academice desfășurate în cadrul universității, pentru a proteja comunitatea UBB și mai ales studenții, începând încă cu data de 22 februarie 2023, imediat ce s-au formulat primele acuzații. Analizele interne continuă, în beneficiul studenților și al comunității academice. În acest context, conducerea UBB transmite ferm că susține dezvoltarea și creșterea comunității noastre academice, dar, în condițiile în care cultura organizațională seculară a UBB este una a performanței academice în condiții de etică și integritate, aceasta trebuie să devină un angajament personal pentru fiecare membru al comunității UBB, mai vechi sau mai nou, iar cine nu se încadrează, nu o respectă și nu o susține va trebui să părăsească imediat comunitatea UBB”, arată conducerea UBB.


Potrivit Direcției Naționale Anticorupție (DNA), lectorul Rudolf Cristian ar fi pretins în perioada 11 – 16 februarie mită de la 25 de masteranzi.

CITEȘTE ȘI: Profesor de la Universitatea Babeș-Bolyai, reținut pentru luare de mită. A cerut mii de euro de la zeci de studenți să îi treacă la examene 

Astfel, profesorul Rudolf Cristian ar fi pretins de la fiecare masterand 600 euro pentru promovarea examenului respectiv cu nota minimă, 1.200 euro pentru promovarea aceluiași examen cu nota maximă, 50.000 lei pentru cursurile de doctorat.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Profesorul de la UBB, prins în flagrant când lua mită de la studenți, a fost trimis în judecată de DNA

Copiii români, cei mai expuşi riscului de sărăcie sau excluziune socială din UE. 2 din 5 copii, la limita sărăciei

Profesorul de la UBB, prins de DNA când primea mită de la studenți, este lider sindical și preda cursul de „etică și integritate academică”

Ultimele Stiri
abonare newsletter