Educație

Eveniment de excepție la Cluj. Expoziție de pictură, workshop-uri foto și paradă de sariuri indiene

Centrul Clujean pentru Studii Indiene, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca organizează la începutul lunii martie expoziția „India, ca simbol”.

Centrul Clujean pentru Studii Indiene, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca organizează la începutul lunii martie expoziția „India, ca simbol”/ Foto: depositphotos.com Centrul Clujean pentru Studii Indiene, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca organizează la începutul lunii martie expoziția „India, ca simbol”/ Foto: depositphotos.com

 

 


Centrul Clujean pentru Studii Indiene, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, cu susținerea Ministerului Culturii din India și Ambasadei Indiei în România, în colaborare cu Turnul Croitorilor – Centru de Cultură Urbană și Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca organizează expoziția „India, ca simbol”.

 


Expoziția va fi deschisă publicului între 1-12 martie 2023. Se poate vizita de marți până duminică, între orele 12-16. Intrarea este liberă. 

De profesie informatician într-o companie clujeană, Simona Hărăstășan pictează oameni, locuri și simboluri ale Indiei. Cu fiecare lucrare se naște o poveste, iar toate, împreună, spun povestea Indiei văzute prin ochii Simonei. 


„Am călătorit prea puțin în India, dar cu fiecare călătorie, fiecare întâmplare, persoană, loc sau lucru mic, am încercat să descopăr și să învăț cât mai multe despre tradiții, cultură, artă, gastronomie, iar acum, aici, vă împărtășesc câte ceva despre incredibila Indie așa cum știu eu mai bine: prin culori”, a declarat Simona Hărăstășan. 

Afișul expoziției de pictură „India ca simbol”

În spațiul Expoziției, pe 4 martie 2023, de la ora 11, va avea loc o paradă de sariuri și un workshop de fotografie condus de Lect. dr. Daria Ioan, de la Facultatea de Teatru și Film a UBB. Intrarea este liberă. 


Paradă sariuri și workshop foto

Expoziția „India, ca simbol” se înscrie în seria de manifestări prilejuite de aniversarea, în 2023, a 75 de ani de relații diplomatice România – India.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Festival dedicat reprezentării femeilor în arta, cultura și societatea indiană, la Cluj

Cum a ajuns cultura indiană la Cluj? Interviu cu Mihaela Gligor, inițiatoarea primului Centru de Studii Indiene din România

Ultimele Stiri
abonare newsletter